-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 09 /15:39

Izraelis naktį smogė į 160 taikinių Gazos Ruože, žuvo daugiau negu 30 žmonių

Izraelio oro pajėgos praėjusią naktį smogė 160-čiai taikinių Gazos Ruože, toliau vykdydamos plačią kampaniją už palestiniečių raketų salvių sustabdymą, trečiadienį kariškių radijui sakė generolas Moti Almozas.
Gazos Ruožas po Izraelio atakos
Gazos Ruožas po Izraelio atakos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Per naktį IGP (Izraelio gynybinės pajėgos) smogė maždaug 160-čiai taikinių Gazos Ruože. Per pastarąsias dvi dienas atakavome iš viso maždaug 430 taikinių“, – sakė M.Almozas, prasidėjus antrai operacijos „Apsauginė riba“ (Protective Edge) dienai. 

Tarp taikinių buvo maždaug 120 paslėptų raketų leidimo įrenginių, 10 „Hamas“ vadovavimo ir kontrolės centrų, tarp jų – du namai, ir daug tunelių, nurodė M.Almozas.

15:38 val. Netoli Haifos nukrito dvi palestiniečių raketos

Dvi ilgojo nuotololio raketos, islamistų sukilėlių paleistos iš Gazos ruožo, trečiadienį nukrito prie šiaurinio Izraelio miesto Haifos krantų, praneša naujienų svetainė dailystar.com

Haifa nutolusi 165 km į šiaurę nuo Gazos ruožo. Nepatvirtintais duomenimis, atstumas, kurį nuskriejo palestiniečių paleista raketa, yra ilgiausias iš lyg šiol buvusių.

14:43 val. Pranešama apie daugiau negu 30 žuvusiųjų

Palestiniečių pareigūnai teigia, kad per Izraelio oro antpuolius Gazos ruože jau žuvo daugiau negu 30 žmonių, praneša naujienų svetainė abc.com.

Kaimyninė Jordanija pareikalavo Izraelio nutraukti „barbariškus“ antpuolius, kurie neigiamai veikia saugumo situaciją ne tik Gazos ruože, bet ir visame regione.

10.44 val. Gazos Ruože žuvo žmogus

Gazos Ruožo šiaurėje trečiadienį per smūgį iš Izraelio bepiločio lėktuvo žuvo žmogus, pranešė medikai. 

Smūgis buvo suduotas motociklui Beit Lahijoje, antrą antskrydžių kampanijos prieš šią palestiniečių teritoriją dieną. Žuvo 30 metų Rafiqas al Kafarnehas ir buvo sunkiai sužeistas dar vienas žmogus, sakė greitosios pagalbos tarnybos atstovas Ashrafas al Qudra.

10.09 val. Virš Tel Avivo ir aplinkinių rajonų numuštos penkios raketos

Virš Tel Avivo ir aplinkinių rajonų trečiadienį buvo numuštos mažiausiai penkios iš Gazos Ruožo paleistos raketos, pranešė armijos radijas. 

Dėl raketų pavojaus buvo įjungtos sirenos, bet visas penkias raketas skrydžio metu numušė Izraelio priešraketinės gynybos sistema „Iron Dome“ („Geležinis kupolas“), nurodė radijas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius