Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelis pripažino nužudęs antrąjį pagal rangą PIO lyderį Abu Jihadą

Izraelis pirmą kartą pripažino nužudęs Palestinos išvadavimo organizacijos (PIO) buvusį antrąjį pagal rangą lyderį Abu Jihadą – per 1988 metų reidą prieš šio judėjimo būstinę Tunise, ketvirtadienį rašo populiarus Izraelio laikraštis.
Pastatas Tunise, kuriame buvo nužudytas Abu Jihadas.
Pastatas Tunise, kuriame buvo nužudytas Abu Jihadas. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Yediot Aharonot“ straipsnyje sakoma, kad tą operaciją suplanavo žvalgybos agentūra „Mossad“, o įvykdė komandosų junginys „Sayeret Matkal“.

Abu Jihadas, kurio tikrasis vardas yra Khalilas al Waziras, buvo nušautas 1988 metų balandžio 16-osios paryčiais, per komandosų reidą prieš PIO būstinę.

„Dabar galima pranešti, kad Izraelis nužudė antrąjį pagal rangą PIO žmogų, Abu Jihadą, Tunise 1988 metais. Žvalgybinę to nužudymo dalį prižiūrėjo „Mossad“, o operatyvinę dalį atliko „Sayeret Matkal“, – rašo laikraštis.

Operacijai vadovavo Nahumas Levas, kuris viename interviu prieš savo mirtį 2000 metais atvirai kalbėjo apie savo vaidmenį. Tačiau tas interviu niekada nebuvo paskelbtas.

„Perskaičiau kiekvieną jo bylos puslapį, – sakė jis. – Abu Jihadas buvo susietas su baisiais veiksmais prieš civilius gyventojus. Jis buvo pažymėtas kaip žmogus, turintis mirti. Nušoviau jį nedvejodamas.“

Abu Jihadas, kuris buvo ilgametis PIO lyderio veterano Yassero Arafato draugas ir pavaduotojas, buvo tarp 1987–1994 metų intifados (palestiniečių sukilimo) prieš Izraelio okupaciją vadovų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius