Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijos ir Egipto atstovai: Izraelis privalo nutraukti puolimą Gazos Ruože

Egiptas ir Turkija šeštadienį pareiškė, kad Izraeliui tenka pareiga nutraukti kovas Gazos Ruože, Turkijos premjerui Recepui Tayyipui Erdoganui atvykus į Kairą kitą dieną po to, kai Vašingtonas paragino šių abiejų šalių vyriausybes spausti palestiniečius.
Raketos pataikė į Vidaus reikalų ministerijos pastatą Gazoje
Antpuolis Gazos Ruože / AFP/„Scanpix“ nuotr.

R.T.Erdoganas, kuris vos atskridęs į Kairą išvyko derybų su Egipto prezidentu Mohamedu Mursi, kaltino Izraelį dėl naujausio smurto protrūkio.

„Izraelio taktika – rodyti pirštu į (islamistų judėjimą) „Hamas“ ir atakuoti Gazą“, – jis sakė žurnalistams Ankaroje, prieš išvykdamas į Kairą.

„Izraelis toliau kelia tarptautinį triukšmą dėl savo trijų žuvusiųjų, – pridūrė R.T.Erdohanas, turėdamas omenyje tris izraeliečius, kurios užmušė „Hamas“ kovotojų iš Gazos Ruožo paleista raketa. – Iš tikrųjų tai Izraelis pažeidė paliaubas.“

Egipto užsienio reikalų ministras Mohammedas Kamelas Amras po susitikimo su Turkijos diplomatijos vadovu Ahmetu Davutoglu pasakė, kad jiedu susitarė „dėl Izraelio agresijos pasmerkimo ir dėl būtinybės skubiai sustabdyti šią agresiją“.

R.T.Erdogano atvykimas į Kairą su keliais Turkijos vyriausybės ministrais ir didele Turkijos verslininkų delegacija buvo planuojamas kelias pastarąsias savaites.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius