Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelis surengė dešimtis smūgių Gazos Ruože

Izraelis pirmadienį surengė dešimtis smūgių Gazos Ruože, atsakydamas į raketų ugnį iš palestiniečių anklavo, o šis incidentas, nors ir nenusinešė žmonių gyvybių, išprovokavo žodžių karą su Turkiją.
Gaza
Gaza / Kadras iš filmuotos medžiagos

Sekmadienį „įvykdėme smūgių prieš kelias dešimtis taikinių Gazos Ruože“, naujienų agentūrai AFP sakė Izraelio kariuomenės atstovė.

Palestiniečių medicinos pareigūnai nurodė, kad dėl Izraelio aviacijos ir tankų ugnies buvo sužeisti keturi žmonės. Šie smūgiai buvo surengti, kai iš Gazos Ruožo buvo paleista raketa, nukritusi Izraelio pietiniame Sderoto mieste, bet nieko nesužeidusi.

Palestiniečių anklavo saugumo šaltiniai sakė, kad Izraelis smogė keliems taikiniams Gazos Ruožo šiaurėje ir kad buvo sunaikinta Beit Hanuno miesto vandens saugykla.

Per šiuos smūgius nukentėjo anklavą kontroliuojančio islamistų judėjimo „Hamas“ sukarinto sparno – Ezzedine‘o al Qassamo brigadų – ir dviejų kitų sukarintų organizacijų bazės, nurodė šaltiniai.

Turkija, kurios parlamentas penktadienio vakarą ratifikavo sutartį dėl santykių su Izraeliu normalizavimo po šešerius metus trukusios priešpriešos, pasmerkė žydų valstybės smūgius.

„Griežtai smerkiame šias neproporcingas atakas, – sakoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime. – Šios atakos, sužeidusios nekaltų civilių palestiniečių, nepriimtinos – kad ir kas jas būtų išprovokavęs.“

Turkijos valdančioji Teisingumo ir plėtros partija (AKP), turinti islamiškas šaknis, palaiko draugiškus ryšius su „Hamas“, o prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas yra aktyvus palestiniečių siekių šalininkas.

„Mūsų šalies santykių su Izraeliu normalizavimas nereiškia, kad tylėsime tokių atakų prieš Palestinos žmones akivaizdoje“, – sakoma Turkijos pranešime.

Izraelis nedelsdamas atsakė panašiu tonu.

„Mūsų santykių normalizavimas su Turkija nereiškia, kad tylėsime jos nepagrįstų pasmerkimų akivaizdoje“, – paskelbė žydų valstybės Užsienio reikalų ministerija.

„Izraelis toliau gins savo civilius nuo bet kokio mūsų teritorijos apšaudymo raketomis, vadovaudamasis tarptautiniais įstatymais ir savo sąžine“, – sakoma pranešime.

„Turkija turėtų dukart pagalvoti prieš kritikuodama kitų karinius veiksmus“, – pridūrė Izraelis, bet toliau šios minties neplėtojo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius