-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelis tirs kritikuojamus policijos veiksmus per „al Jazeera“ žurnalistės laidotuves

Izraelio policijos vadovas nurodė ištirti pareigūnų veiksmus per vienos palestiniečių žurnalistės laidotuves Jeruzalėje, šeštadienį pranešė policija, kilus tarptautiniam pasipiktinimui dėl prasiveržusio smurto.
Shireen Abu Akleh
Shireen Abu Akleh / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Izraelio policijos komisaras, derindamas veiksmus su viešojo saugumo ministru, nurodė atlikti tyrimą dėl šio incidento“, – sakoma pareiškime.

JAV ir ES sukritikavo izraeliečių policininkų veiksmus, pasirodžius filmuotai medžiagai, kurioje matyti, kaip pareigūnai penktadienį per televizijos „al Jazeera“ žurnalistės Shireen Abu Akleh laidotuvių procesiją muša jos dalyvius.

51 metų reporterė, Kataro naujienų kanalo arabų tarnybos veteranė, buvo nužudyta per trečiadienį žydų valstybės kariuomenės surengtą reidą okupuotame Vakarų Krante.

Karstas su jos kūnu vos nenukrito ant žemės, kai Izraelio policija įsikišo, palestiniečiams penktadienį surengus laidojimo procesiją iš ligoninės Izraelio aneksuotoje Rytų Jeruzalėje.

Remiantis policijos pareiškimu, pareigūnai buvo pasirengę „sudaryti sąlygas ramioms ir orioms laidotuvėms... ir derino laidotuvių organizavimo klausimus su jos šeima“.

Ten pat nurodoma: „Deja, šimtai riaušininkų bandė sabotuoti ceremoniją ir pakenkti policijai.“

„Kaip ir bet kokio tarnybinio incidento atveju – juo labiau atveju, kai policijos pareigūnai susidūrė su riaušininkų smurtu, o policija vėliau panaudojo jėgą – Izraelio policija tirs įvykius per laidotuves“, – priduriama pareiškime.

„Izraelio policija remia savo pareigūnus, tačiau būdama profesionali organizacija, siekianti mokytis ir tobulėti, ji pasimokys ir iš šio incidento“, – rašoma dokumente.

Tyrimo išvadas žadama pateikti komisarui artimiausiomis dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius