Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelis vėl uždraudė jaunesniems nei 50 metų vyrams melstis Jeruzalės šventajame komplekse

Izraelio policija paskelbė vėl uždraudęs jaunesniems kaip 50 metų vyrams dalyvauti penktadieninėse musulmonų pamaldose Jeruzalės šventajame komplekse, ankstesnę dieną ten įsiplieskus naujiems susirėmimams.
Izraelis vėl uždraudė daliai palestiniečių melstis Jeruzalės šventajame komplekse
Izraelis vėl uždraudė daliai palestiniečių melstis Jeruzalės šventajame komplekse / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Palestina Izraelis

„Buvo atlikti saugumo padėties vertinimai, ir esama ženklų, kad šiandien bus neramumų ir demonstracijų“, – sakoma policijos pranešime apie padėtį Kilniosios šventovės komplekse, žydų vadinamame Šventyklos kalnu.

„Bus įleidžiami tik 50 metų ir vyresni vyrai bei bet kokio amžiaus moterys.

Bus ribojamas patekimas į dalį gatvių aplink senamiesty, taip pat imamasi visų reikalingų saugumo priemonių, kad būtų užkirstas kelias bet kokiam smurto protrūkiui arba į jį būtų atsakyta“, – nurodė policija.

Šiame komplekse yra Al Akso mečetė ir Uolos Kupolo šventovė.

Ketvirtadienį palestiniečiai nutraukė komplekso boikotą, paskelbtą dėl toje teritorijoje izraeliečių įvestų naujų saugumo priemonių.

Kai Izraelis nutarė atšaukti visas naujas saugumo priemones ir išmontavo metalo ieškiklius, palestiniečiai pirmąkart per dvi savaites vėl įžengė į Kilniąją šventovę.

Ketvirtadienio popietę kompleksą užplūdo tūkstančiai maldininkų. Neilgai trukus įsiplieskė susirėmimai tarp Izraelio policijos ir palestiniečių, o Palestinos Raudonasis Kryžius pranešė, kad per neramumus apie 100 žmonių buvo sužeisti.

Izraelis naujas saugumo priemones, įskaitant draudimą įžengti į kompleksą jaunesniems kaip 50 metų vyrams, buvo įvedęs po liepos 14-ąją netoliese įvykdytos atakos, per kurią buvo nušauti du policininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius