Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelyje dėl grasinimų premjero šeimai sulaikyta moteris

Izraelio policija pirmadienį sulaikė 65 metų moterį, kuri įtariama praėjusį mėnesį nusiuntusi ministro pirmininko Naftali Bennetto šeimai kelis grasinamus laiškus, prie kurių buvo pridėta kulkų.
Naftali Bennettas
Naftali Bennettas / AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Izraelis Premjeras

Policijos išplatintame pareiškime moters tapatybė neįvardijama, tik nurodoma, kad ji yra pietų Izraelio gyventoja. Pasak policijos, pateikti išsamesnės informacijos ji negali, nes teismas priėmė nutartį dėl bylos medžiagos neviešinimo.

N.Bennetto šeima paštu gavo du grasinamus laiškus su kulkomis. Reaguojant buvo sustiprinta premjero ir jo šeimos narių apsauga, o policija ir vidaus saugumo tarnyba „Shin Bet“ pradėjo tyrimą.

Nedidelei nacionalistų partijai vadovaujantį N.Bennettą griežtai kritikuoja Izraelio griežtojo kurso šalininkai, kaltinantys premjerą, kad jis išsižadėjo savo ideologijos. 1995 metais tuometinį Izraelio premjerą Yitzhaką Rabiną nužudė žydų ultranacionalistas, nepatenkintas jo pasirašytais taikos susitarimais su palestiniečiais.

N.Bennettas vadovauja ideologiškai margai aštuonių partijų koalicijai, apimančiai kone visą politinį spektrą, pradedant žydų nacionalistais ir baigiant arabais. Koalicijos narės turi mažai ką bendro, išskyrus oponavimą buvusiam ministrui pirmininkui Benjaminui Netanyahu.

N.Bennetto vyriausybė buvo suformuota po ketverių aiškaus nugalėtojo neiškėlusių parlamento rinkimų, per kuriuos išryškėjo gilus Izraelio visuomenės susiskaldymas dėl santykių su palestiniečiais, religijos ir valstybės bei už korupciją teisiamo B. Netanyahu tinkamumo eiti premjero pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius