-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelyje nužudytų amerikiečių šeimos „Facebook“ tinklui pateikė milijardo dolerių ieškinį

Kovo mėnesį amerikietis studentas ir buvęs karys Tayloras Force'as vaikščiojo po senovinį Izraelio uostą Jafą, kur jį užpuolė ir mirtinai subadė palestinietis, jis taip pat sužeidė dar 10 žmonių.
Ieškovai kaltina „Facebooką“ leidžiant plisti „Hamas“ propagandai
Ieškovai kaltina „Facebooką“ leidžiant plisti „Hamas“ propagandai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmadienį T.Force'o ir keturių kitų palestiniečių sužeistų arba nužudytų aukų šeimos „Facebookui“ pateikė milijardo JAV dolerių ieškinį. Jie teigia, kad socialinis tinklas „žinodamas suteikė materialinę paramą ir išteklius“ palestiniečių teroristinei grupuotei „Hamas“, rašo „Foreign Policy“.

Ieškinyje teigiama, kad „Facebook“ yra „Hamas“ platforma, per kurią ši grupuotė skatina smurtą, planuoja atakas, ir dėl to socialinis tinklas pažeidė 1992-ųjų Antiterorizmo aktą. Pagal šį įstatymą amerikiečiams draudžiama ginkluotoms grupuotėms, tokioms kaip „Hamas“, kurią ES ir JAV yra pripažinusios teroristine organizacija, suteikti materialinę paramą.

Kitos keturios aukos, kurių šeimos taip pat teikia šį ieškinį, yra dvigubas pilietybes turintys Izraelio ir JAV piliečiai, kurie buvo sužeisti arba nužudyti per teroristinius išpuolius nuo 2014 m.

Ieškinyje teigiama, kad „Facebook“ tinklas suteikė galimybę „Hamas“ teroristams bendrauti, verbuoti naujus narius, planuoti ir koordinuoti atakas, skleisti baimę.

Ieškinį pateikė nepriklausoma teisininkų įmonė „Shurat HaDin“, tačiau Izraelio valdžia jau seniai tvirtina, kad socialiniai tinklai padeda skatinti palestiniečių smurtą žydų atžvilgiu.

„Hamas“ atstovas Sami Abu Zuhri „Reuters“ sakė, kad šis ieškinys yra testas „Facebook“ savininkams, ar jie pajėgs atsispirti spaudimui. Jo teigimu, Izraelis bando nuteikti socialinį tinklą prieš palestiniečius, tačiau patys Izraelio gyventojai tame pačiame tinkle didžiuojasi žudydami palestiniečius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius