Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelyje sučiupti du iš Gazos Ruožo prasmukę palestiniečiai

Izraelio kariškiai pranešė ketvirtadienį sučiupę du peiliais ginkluotus palestiniečius, prasmukusius į žydų valstybę iš Gazos Ruožo.
Gazos Ruožas
Gazos Ruožas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Per penkias pastarąsias dienas buvo penkios tokios infiltracijos, ir tai kelia susirūpinimą artėjant masiniams protestams, kuriuos palestiniečiai planuoja rengti penktadienį prie Izraelio ir Gazos Ruožo sienos.

Anksčiau šią savaitę trys Gazos Ruožo gyventojai nukeliavo maždaug 20 km į Izraelio teritoriją, kol buvo sučiupti. Pas juos rasta granatų.

Niekas per šias infiltracijas nenukentėjo, bet jos sukėlė didelį susirūpinimą pietų Izraelio bendruomenėse, ir šiaip nuogąstaujančiose, kad kovotojai yra išsikasę tunelių ir gali per juos bet kada patekti į Izraelį bei rengti atakas.

Gazos Ruožą valdantis palestiniečių judėjimas „Hamas“ ragina gyventojus susirinkti prie sieną žyminčios tvoros ir žygiuoti Izraelio pozicijų link. Izraelio kariškiai perspėja, kad imsis kraštutinių priemonių, jei siena bus pažeista.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius