Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įžūli vagystė: Paryžiuje apiplėšta žinoma juvelyrinių gaminių parduotuvė

Du ginkluoti plėšikai įsiveržė į Paryžiuje esančią juvelyrinių gaminių parduotuvę „Chaumet.“ Kol kas nepranešama, už kokią sumą pavogta brangenybių.
Apiplėšta ši „Chaumet“ parduotuvė
Apiplėšta ši „Chaumet“ parduotuvė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip pranešė Prancūzijos televizijos kanalas TF1, nusikaltėliai įsiveržė ne į pačią parduotuvę, o į jos sandėlį, nesukeldami jokio triukšmo ir neišdaužę vitrinų.

Pranešama prieštaringa informacija apie tai, kokiu būdu nusikaltėliai sužinojo apie tai, kur parduotuvėje laikomi juvelyriniai gaminiai. Pagal vieną informacijos šaltinį, nusikaltėliai namuose užpuolė vieną iš parduotuvės darbuotojų ir  apiplėšimą planavo pagal jo turėtą parduotuvės planą. Pagal kitą šaltinį, nusikaltėliai iš vieno darbuotojo likus daugmaž valandai iki apiplėšimo pavogė magnetinę leidimo kortelę, kuria šis naudodavosi įeidamas į parduotuvę. Naudodamiesi ja nusikaltėliai įveikė du užraktus ir pateko į parduotuvės sandėlį, kur buvo saugomos brangenybės.

Vienas iš policijos darbuotojų naujienų agentūrai AFP šį nusikaltimą apibūdino kaip „itin drąsų, neįprastą pagal įvykdymo pobūdį ir turbūt iš anksto suplanuotą.“

Kol kas nežinoma, kokios vertės brangenybių pagrobta – tai paaiškės atlikus kruopščią inventorizaciją. Tačiau manoma, kad nuostoliai sieks bent jau kelis šimtus tūkstančių eurų.

„Chaumet“ prekės ženklas egzistuoja jau kelis šimtus metų, jį pamėgę garsenybės, karaliai.

Pastaruoju metu Paryžiuje netrūksta juvelyrinių dirbinių parduotuvių apiplėšimų. Pavyzdžiui, šių metų  gegužės mėnesį iš parduotuvės „Chopard“, kuri įsikūrusi visai greta dabar apvogtosios „Chaumet“, pavogta brangenybių už 15 milijonų eurų. Praėjusių metų gruodį kita parduotuvė po apiplėšimo patyrė 80 milijonų eurų nuostolį.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius