-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Assange'as pašiepė nesėkmę Ekvadoro prezidento rinkimuose patyrusį dešiniųjų kandidatą

Vyriausybių paslaptis viešinančio tinklalapio „WikiLeaks“ įkūrėjas Julianas Assange'as po įtemptos Ekvadoro prezidento rinkimų kovos socialiniame tinkle „Twitter“ pasveikino su pergale valdančiosios kairiųjų partijos kandidatą, o jo varžovą paragino išvykti iš šalies.
Julianas Assange'as
Julianas Assange'as / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

J.Assange'as, nuo 2012 metų gyvenantis Ekvadoro diplomatinėje atstovybėje Londone, buvo asmeniškai suinteresuotas Lenino Moreno pergale, nes opozicijos kandidatas Guillermo Lasso grasino pergalės atveju per 30 dienų išvyti „WikiLeaks“ įkūrėją iš ambasados.

45 metų australas neslėpė piktdžiugos, kai oficialūs duomenys parodė, kad konservatyvių pažiūrų buvusiam bankininkui G.Lasso teks pripažinti pralaimėjimą.

„Nuoširdžiai kviečiu G.Lasso per 30 dienų palikti Ekvadorą (su savo mokesčių rojaus milijonais ar be jų)“, – parašė J.Assange'as tviteryje, turėdamas omenyje „WikiLeaks“ kaltinimus, kad G.Lasso susijęs su vadinamuoju Panamos popierių skandalu dėl ofšorinių mokesčių rojų.

„Assange'as – taip, Lasso – ne“, – pridūrė jis ispaniškai.

J.Assange'as pasiprašė prieglobsčio Ekvadoro ambasadoje Londone norėdamas išvengti ekstradicijos į Švediją dėl įtariamo išžaginimo.

„WikiLeaks“ įkūrėjas, neigiantis įtarimus dėl išžaginimo, sako nuogąstaujantis, kad Švedija išsiųstų jį į Jungtines Valstijas, kur jam tektų stoti prieš teismą dėl šimtų tūkstančių slaptų JAV karinių ir diplomatinių dokumentų nutekinimo 2010 metais.

Kadenciją baigiantis Ekvadoro prezidentas Rafaelis Correa, kuris yra aršus JAV kritikas, suteikė J.Assange'ui prieglobstį. Buvęs viceprezidentas L.Moreno žadėjo neatšaukti šio sprendimo.

Ekvadoro nacionalinė rinkimų taryba pranešė, kad duomenys, gauti iš 94,2 proc. balsavimo punktų, rodo, kad už L.Moreno balsavo 51,7 proc. rinkėjų, o G.Lasso suriko 48,93 proc. balsų.

G.Lasso pareiškė, jog balsai buvo klastojami, todėl jis apskųs rezultatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius