Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Bidenas dėl COVID-19 grėsmės sugrąžino kelionių ribojimus, įtraukė į sąrašą PAR

Naujasis JAV prezidentas Joe Bidenas pirmadienį dėl koronaviruso grėsmės sugrąžino kelionių ribojimus, taikytus daugumai JAV pilietybės neturinčių asmenų, atvykstančių iš Brazilijos, Airijos, Jungtinės Karalystės ir 26 Europos Šengeno erdvės valstybių, taip pat įtraukė į šį sąrašą Pietų Afrikos Respubliką.
Naujasis JAV prezidentas J.Bidenas įžengė į Baltuosius rūmus
Naujasis JAV prezidentas J.Bidenas įžengė į Baltuosius rūmus / „Scanpix“/AP nuotr.

Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Jen Psaki paaiškino, kad PAR buvo įtraukta į šį šalių sąrašą dėl grėsmės, keliamos naujos koronaviruso padermės, jau išplitusios už tos valstybės ribų.

„Dabar ne laikas naikinti apribojimus tarptautinėms kelionėms“, – pažymėjo J. Psaki.

J. Bideno atnaujinamas draudimas reiškia, kad į JAV negalės patekti beveik visi užsienio šalių piliečiai, kurie dvi savaitės iki planuojamo atvykimo yra lankęsi kurioje nors iš pandemijos smarkiai paveiktų šalių.

Vyresnysis JAV infekcinių ligų ekspertas Anthony Fauci pirmadienį „išmintingu“ pavadino J.Bideno sprendimą atkurti kelionių suvaržymus ir įtraukti PAR į sąrašą.

„Esame susirūpinę dėl mutacijos Pietų Afrikoje, – televizijai CBS sakė A.Fauci. – Labai aktyviai tai nagrinėjome. Akivaizdu, kad ji yra kitokia ir grėsmingesnė nei ta, kuri yra JK. Manau, kad labai išmintinga riboti ne piliečių keliones.“

J.Bidenas atšaukė prezidento Donaldo Trumpo paskutinėmis kadencijos dienomis duotą nurodymą nuo antradienio švelninti kelionių ribojimus. Tokį žingsnį eksprezidentas žengė Ligų kontrolės ir prevencijos (CDC) centrui pradėjus reikalauti, kad visi į šalį atvykstantys užsieniečiai pateiktų neigiamą testą dėl COVID-19 per tris dienas nuo įlipimo į lėktuvą.

Praėjusią savaitę J.Bidenas sugriežtino tokį CDC reikalavimą ir liepė karantinuoti atvykstančius užsieniečius, kol jie sulauks antro neigiamo testo. Ši taisyklė taip pat įsigalioja antradienį.

Kelionių draudimo atkūrimas paveiks visas 26 bevizės Šengeno erdvės valstybes, įskaitant Lietuvą.

J.Bideno komanda anksčiau jau buvo skelbusi, kad jis grąžins kelionių ribojimus, tačiau PAR įtraukimas į paveiktų valstybių sąrašą liudija apie naujosios JAV administracijos susirūpinimą dėl viruso mutacijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius