Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

J.Bidenas gegužę Baltuosiuose rūmuose susitiks su Graikijos premjeru

JAV prezidentas Joe Bidenas ateinantį mėnesį Baltuosiuose rūmuose priims Graikijos ministrą pirmininką Kiriaką Micotakį, su kuriuo aptars Vakarų poziciją dėl Rusijos invazijos į Ukrainą, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.
Joe Bidenas Lenkijoje
Joe Bidenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Gegužės 16 dieną „vadovai aptars su sąjungininkais ir partneriais dedamas pastangas palaikyti Ukrainos žmones ir primesti Rusijai ekonominę kainą už neišprovokuotą jos agresiją“, – sakė Baltųjų rūmų atstovė spaudai Jen Psaki.

J.Psaki sakė, kad J.Bidenas ir K.Micotakis ne tik minės 201-ąsias Graikijos nepriklausomybės metines, bet ir „aptars mūsų glaudų bendradarbiavimą sprendžiant pasaulinius iššūkius, įskaitant klimato kaitą ir energetinį saugumą“.

„Vadovai apžvelgs mūsų bendras pastangas skatinti pasaulinį saugumą per NATO, taip pat mūsų bendrus tikslus siekti taikos ir klestėjimo regione“, – sakė Baltųjų rūmų atstovė.

NATO narė Graikija yra labai priklausoma nuo rusiškų energijos išteklių, tačiau yra sakiusi, kad ketina didinti vietinę gamybą, siekdama sumažinti Maskvos įtaką.

J.Bidenas vadovauja didelei Europos ir kitų Vakarų šalių koalicijai, kuri taiko griežtas ekonomines sankcijas Rusijai ir tiekia ginklus Ukrainai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius