-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Bidenas įsakė suduoti smūgių Irano remiamiems kovotojams Sirijoje

JAV prezidentas Joe Bidenas antradienį įsakė Sirijos rytuose surengti antskrydžių prieš objektus, naudojamus Irano remiamų kovotojų, pranešė kariuomenė.
Joe Bidenas
Joe Bidenas / „Scanpix“/AP nuotr.

Smūgiai naftos turtingoje Deir az Zoro provincijoje „buvo suduoti infrastruktūros objektams, kuriuos naudoja su Irano Islamo revoliucijos gvardija siejamos grupuotės“, sakoma JAV Centrinio štabo (CENTCOM) atstovo pulkininko Joe Buccino pareiškime.

Pasak J.Buccino, šie „tikslūs smūgiai skirti apsaugoti JAV pajėgas nuo atakų, panašių į rugpjūčio 15 dieną Irano remiamų grupuočių surengtą išpuolį prieš JAV karius“. Jis turėjo galvoje incidentą, kai keli dronai atakavo su džihadistais kovojančių JAV vadovaujamų pajėgų postą. Per tą ataką žmonės nenukentėjo.

Per antradienį surengtus antskrydžius buvo smogta devyniems bunkeriams, esantiems komplekse, kuris buvo naudojamas šaudmenims laikyti ir logistikos reikmėms, sakė pulkininkas televizijai CNN.

Pasak jo, iš pradžių JAV kariuomenė ketino smogti 11-ai iš 13-os komplekso bunkerių, tačiau dviejų taikinių buvo nuspręsta neatakuoti, nes prie jų buvo pastebėtos žmonių grupės. Preliminariais duomenimis, per operaciją niekas nebuvo nukautas, pridūrė štabo atstovas.

JAV pajėgos „ėmėsi proporcingų, apgalvotų veiksmų, siekdamos sumažinti eskalacijos riziką ir minimizuoti aukų skaičių“, – CENTCOM pareiškime pabrėžė J.Buccino.

Sirijos šiaurės rytuose dislokuoti šimtai amerikiečių karių; jie priklauso koalicijai, kovojančiai su džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) likučiais.

Sirijos valstybinė žiniasklaida kol kas nepatvirtino informacijos apie JAV smūgius.

Ataka surengta tą pačią dieną, kai Irano valstybinė žiniasklaida pranešė, kad sekmadienį žuvo Revoliucinės gvardijos generolas, „vykdęs Sirijoje misiją kaip karinis patarėjas“.

Pranešimuose nepatikslinama, kaip žuvo generolas, tik nurodoma, kad jis buvo „šventovės gynėjas“. Taip paprastai vadinami žmonės, dirbantys Irano naudai Sirijoje ar Irake.

Iranas teigia, kad savo pajėgas Sirijoje dislokavo Damasko prašymu ir kad jos atlieka tik patariamąją funkciją.

Revoliucinė gvardija yra ideologinė Irano kariuomenės dalis, kurią Jungtinės Valstijos yra paskelbusios teroristine organizacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius