Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Bidenas: JAV atsakas į COVID-19 neturėtų būti politinis klausimas

JAV prezidentas Joe Bidenas ketvirtadienį pareiškė, kad šalies atsakas į koronaviruso pandemiją neturėtų būti politiškai skaldantis klausimas, ir išreiškė viltį, kad abi partijos palaikys jo planą dėl kovos su COVID-19 žiemos metu.
Joe Bidenas
Joe Bidenas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Tai planas, kuris, manau, turėtų mus suvienyti“, – sakė prezidentas Nacionalinių sveikatos institutų (NIH) būstinėje Vašingtono priemiestyje.

„Žinau, kad COVID-19 yra labai skaldantis klausimas. Šioje šalyje jis tapo politiniu klausimu... Liūdna, išties liūdna pastaba. Taip neturėtų būti, bet yra“, – kalbėjo J.Bidenas.

Prezidentas kalbėjo pasaulyje toliau sparčiai plintant naujai pandeminio koronaviruso omikron atmainai, apie kurią pirmoji praėjusią savaitę pranešė Pietų Afrika.

Jungtinėse Valstijose iki ketvirtadienio vakaro buvo nustatyta mažiausiai dešimt užsikrėtimo omikron atmaina atvejų penkiose valstijose.

Vienas užsikrėtusiųjų, vyras iš Minesotos, pastaruoju metu nebuvo išvykęs į užsienį – šis faktas liudija, kad naujasis variantas jau cirkuliuoja šalies viduje. Vyrui, neseniai pasiskiepijusiam sustiprinančiąja vakcinos nuo COVID-19 doze, pasireiškė lengvi ligos simptomai, kurie jau išnyko.

J.Bideno planas apima spartesnę visų suaugusių gyventojų vakcinaciją sustiprinančiąja doze, vaikų skiepijimą, nemokamo testavimo namuose išplėtimą ir griežtesnius kelionių protokolus.

Plane numatyta, kad visi į Jungtines Valstijas atvykstantys asmenys per parą nuo skrydžio turės atlikti testą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius