Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

J.Bidenas pasiūlė kandidatą į Pasaulio banko vadovus

JAV prezidentas Joe Bidenas ketvirtadienį pareiškė, kad Vašingtonas siūlo buvusį „Mastercard“ vadovą Ajay Bangą kandidatu į Pasaulio banko vadovus, dabartiniam prezidentui Davidui Malpassui paskelbus apie ketinimą pasitraukti iš posto beveik metais anksčiau termino.
Joe Bidenas
Joe Bidenas / „Zuma Press“/„Scanpix“ nuotr.

Vašingtone įsikūręs bankas kandidatų paraiškas pradėjo priimti ketvirtadienį, procesas tęsis iki kovo 29 dienos. Bankas teigia itin laukiantis moterų kandidatūrų.

Pagal neoficialų susitarimą, Pasaulio banko prezidentas paprastai būna amerikietis, o Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovas paprastai yra europietis.

63 metų A.Banga yra indų kilmės amerikietis, šiuo metu einantis investicijų įmonės „General Atlantic“ vicepirmininko pareigas.

Anksčiau jis buvo „Mastercard“ vadovas, taip pat dirbo Amerikos Raudonojo kryžiaus, „Kraft Foods“ ir „Dow Inc“ valdybose, sakoma Baltųjų rūmų pranešime.

A.Banga turi „labai svarbios patirties telkiant viešuosius ir privačius išteklius, kad būtų sprendžiami neatidėliotini šių laikų iššūkiai, įskaitant klimato kaitą“, sakoma J. Bideno pareiškime.

Praėjusią savaitę dabartinis Pasaulio banko prezidentas D. Malpassas pareiškė, kad atsistatydins beveik metais anksčiau ir baigs kadenciją, kurią temdė klausimai dėl jo požiūrio į klimato kaitą.

Donaldui Trumpui einant JAV prezidento pareigas 2019 metais Pasaulio banko vadovu paskirtas D.Malpassas turėjo baigti savo kadenciją 2024 metais.

Jo darbo Pasaulio banke metu organizacija susidūrė su tokiomis pasaulinėmis krizėmis kaip COVID-19 pandemija, Rusijos invazija į Ukrainą ir pasaulinės ekonomikos sulėtėjimas.

Pastaraisiais mėnesiais D.Malpassas sulaukė raginimų atsistatydinti arba nusišalinti, o aplinkosaugos aktyvistai kaltino jį klimato kaitos neigimu.

Praėjusį rugsėjį viename forume D.Malpassas atsisakė išsakyti nuomonę, ar, jo manymu, iškastinis kuras skatina klimato kaitą, sulaukęs aštraus Baltųjų rūmų pasmerkimo.

Vėliau jis kanalui CNN tvirtino neneigiantis klimato kaitos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius