-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Bidenas po teismo sprendimo dėl abortų imasi ginti privatumą

JAV Aukščiausiajam Teismui panaikinus federalinę teisę į abortą, prezidentas Joe Bidenas penktadienį pasirašys įsakymą dėl moterų, siekiančių nutraukti nėštumą, privatumo apsaugos.
Joe Bidenas Lenkijoje
Joe Bidenas Lenkijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

J.Bideną jo Demokratų partija spaudė dėl to, kas buvo vadinama neveiklumu po praėjusio mėnesio pabaigoje priimto Aukščiausiojo Teismo istorinio sprendimo.

Prezidento įsakymu bus siekiama „apsaugoti pacientų privatumą, taip pat sprendžiant opių, su sveikata susijusių duomenų perdavimo ir pardavimo [klausimą ir] kovojant su skaitmeniniu sekimu, susijusiu su reprodukcinės sveikatos priežiūros paslaugomis“, nurodė Baltieji rūmai.

J.Bidenas iš esmės neturi daug galimybių veikti šiuo itin opiu klausimu, nes kai kurios konservatorių valdomos valstijos jau uždraudė ar griežtai apribojo abortus po Aukščiausiojo Teismo sprendimo panaikinti federalinę teisę į abortą, suteiktą prieš 50 metų sprendimu byloje „Roe v Wade“ (Rou prieš Veidą).

J.Bideno įsakymu, kuris darys ribotą poveikį, taip pat siekiama apsaugoti mobilias klinikas, pasiųstas prie abortus uždraudusių valstijų sienų, užtikrinti galimybes pasinaudoti kontracepcija ir abortą sukeliančiais vaistais, sukurti savanorių teisininkų tinklą, nurodė Baltieji rūmai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius