Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J. Bidenas žada aplankyti nuo audros „Idalia“ nukentėjusias Floridos vietoves

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) ketvirtadienį paskelbė, kad šeštadienio rytą vyks į Floridą aplankyti uragano nuniokotų gyvenviečių.
AP-Scanpix nuotr.
AP-Scanpix nuotr.
Temos: 1 Joe Bidenas

„Idalia“, šiuo metu susilpnėjusi iki atogrąžų audros, smogė valstijai trečiadienio rytą kaip 3-ios kategorijos uraganas ir sukėlė potvynių pakrančių bendruomenėse, o paskui nuslinko į Džordžiją ir Pietų bei Šiaurės Karolinas.

Nors iš karto nebuvo patvirtinta, kad būtų žuvusiųjų, Floridos gubernatorius Ronas DeSantisas spaudos konferencijoje pranešė, kad buvo išgelbėta apie 40 žmonių.

Anksčiau tūkstančiams floridiečių buvo įsakyta evakuotis, nors daugelis nepakluso institucijoms ir pasislėpė nuo audros.

Pagrindinė pareigūnų užduotis dabar – įvertinti žalą ir išvalyti nuolaužas.

„Padaryta didelė žala, ypač Floridos Didžiajame vingyje, tačiau bendruomenė yra stipri“, – sakė R. DeSantisas.

Ketvirtadienio popietę elektros energijos neturėjo apie 117 tūkst. vartotojų Floridoje ir 86 tūkst. vartotojų Džordžijoje, rodo stebėjimo svetainės „PowerOutage“ duomenys.

Federalinė nepaprastųjų situacijų valdymo agentūra (FEMA) į nelaimės zoną atsiuntė daugiau kaip tūkstantį gelbėtojų.

„Idalia“ yra stipriausia audra (...) per daugiau nei 100 metų, kuri pasiekė šią Floridos dalį“, – trečiadienį sakė FEMA administratorė Deanne Criswell (Din Krisvel).

JAV nacionalinio uraganų centro duomenimis, ketvirtadienio popietę Šiaurės Karolinoje vis dar buvo jaučiamos tropinės audros sąlygos, nors „Idalia“ paliko JAV žemyninę dalį ir pasuko į Atlanto vandenyną.

JAV Nacionalinio uraganų centro (NHC) teigimu, tikimasi, kad savaitgalį artėdama prie Bermudų salų „Idalia“ dar labiau sulėtės, bet gyventojams vis tiek rekomenduojama stebėti jos judėjimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius