Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

J.Bidenas žada viceprezidento postą paskirti moterį, jei bus išrinktas JAV prezidentu

JAV Demokratų partijos kandidatu į prezidentus siekiantis tapti Joe Bidenas sekmadienį pareiškė, kad pergalės atveju į savo viceprezidento postą siūlys moterį.
Joe Bidenas per debatus
Joe Bidenas per debatus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Jei būsiu išrinktas prezidentu, mano kabinetas, mano administracija atrodys kaip mūsų šalis, ir pažadu, kad, tiesą sakant, savo viceprezidente paskirsiu moterį“, – per debatus su savo varžovu demokratų pirminiuose rinkimuose Bernie Sandersu pareiškė J.Bidenas, pats dirbęs viceprezidentu Baracko Obamos administracijoje.

„Yra nemažai moterų, kurios yra kvalifikuotos būti viceprezidente“, – pridūrė jis.

Kairuolis B.Sandersas savo ruožtu pareiškė, kad esama „didelės tikimybės“, jog jis pasielgs taip pat.

„Man tai nėra vien moters paskyrimas. Tai – užtikrinimas, kad turime progresyvių moterų, o progresyvių moterų yra“, – kalbėjo jis.

Iki šiol tik du Demokratų ir Respublikonų partijų kandidatai į prezidentus savo pretendentais į viceprezidento postą buvo pasirinkę moteris.

1984-aisiais prezidentu siekęs tapti demokratas Walteris Mondale'as buvo išsirinkęs Geraldine Ferraro, o 2008-aisiais kandidatavęs respublikonas Johnas McCainas – Sarah Palin, bet jie pralaimėjo rinkimus.

Iki šiol nebuvo paslaptis, kad tiek J.Bidenas, tiek B.Sandersas rimtai svarsto paskirti moterį kandidate į viceprezidentus.

Tarp galimų J.Bideno kandidačių minima senatorė Kamala Harris, kuri buvo Kalifornijos generalinė prokurorė, iš Minesotos kilusi nuosaikių pažiūrų Senato narė Amy Klobuchar ar net senatorė Elizabeth Warren – visos jos varžėsi dėl teisės tapti Demokratų partijos kandidate į prezidentus šį lapkritį įvyksiančiuose rinkimuose, bet iš kovos pasitraukė.

Dar viena pretendentė į viceprezidento postą yra Stacey Abrams, buvusi Džordžijos valstijos įstatymų leidėja, 2018 metais vos nelaimėjusi šios valstijos gubernatoriaus rinkimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius