-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Boltonas atsisakė liudyti Kongrese, grasindamas teismu

Demokratų kontroliuojami JAV Atstovų Rūmai nusprendė neiškviesti į Kongresą liudyti buvusio nacionalinio saugumo patarėjo Johno Boltono, jo advokatui pagrasinus paduoti įstatymų leidėjus į teismą, pranešė televizija CNN.
Johnas Boltonas
Johnas Boltonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Šiandien jis neatvyko, kaip buvo jo prašyta. Jo advokatas pranešė mums, kad kitaip nei kiti trys ištikimi valstybės tarnautojai, dirbę jam Nacionalinio saugumo taryboje ir atsižvelgę į teisėtus šaukimus, J.Boltonas pažadėjo paduoti mus į teismą, jei pašauktume jį liudyti“, – CNN sakė vienas Žvalgybos komiteto pareigūnas.

Šaltinis pridūrė, kad įstatymų leidėjai apgailestauja dėl J.Boltono sprendimo, bet nėra suinteresuoti ilgus mėnesius bylinėtis su administracija.

„Baltųjų rūmų pareiškimas, kad jis nepasirodys, yra dar vienas įrodymas, jog prezidentas trukdo Kongresui“, – nurodė pareigūnas.

Pranešama, kad Demokratų partija planuoja iki šių metų pabaigos apsispręsti, ar yra pagrindo inicijuoti apkaltą prezidentui Donaldui Trumpui, todėl nenorėtų stoti į potencialiai ilgą teisinį ginčą su J.Boltonu.

Demokratų įstatymų leidėjai siekė ketvirtadienį apklausti J.Boltoną, kurį laiko svarbiu apkaltos tyrimo dalyviu.

Teigiama, kad D.Trumpas liepą kalbėdamasis telefonu su ukrainiečių prezidentu Volodymyru Zelenskiu spaudė jį pradėti tyrimą dėl prezidento posto siekiančio buvusio JAV viceprezidento Joe Bideno sūnaus veiklos Ukrainoje.

Apie tai savo vadovybei pranešė vienas JAV žvalgybos pareigūnas. Kongresui susipažinus su šiuo pranešimu, Atstovų Rūmų pirmininkė Nancy Pelosi nusprendė uždegti žalią šviesą apkaltos tyrimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius