Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Boltonas giria „labai išsamias ir produktyvias“ derybas Rusijoje

JAV prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Johnas Boltonas antradienį gyrė „produktyvias“ derybas su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir kitais įtakingais rusų pareigūnais per savo dvi dienas trukusį vizitą Maskvoje.
Johnas Boltonas
Johnas Boltonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Turėjau virtinę labai išsamių ir produktyvių diskusijų“, – sakė jis per spaudos konferenciją pasibaigus vizitui.

J.Boltonas Maskvoje viešėjo JAV prezidentui Donaldui Trumpui savaitgalį pareiškus, kad jis nori pasitraukti iš Vidutinio nuotolio branduolinių pajėgų sutarties, prieš tris dešimtmečius pasirašytos tuomečio JAV prezidento Ronaldo Reagano ir paskutiniojo Sovietų Sąjungos lyderio Michailo Gorbačiovo.

JAV prezidento patarėjas sakė, kad per susitikimus Maksvoje detaliai aptarė klausimus, susijusius su šia sutartimi bei D.Trumpo sprendimu iš jos trauktis.

„Taip pat detaliai aptarėme klausimus, susijusius su ginklų kontrole, ir pakalbėjome apie sprendimą, kurį priėmė prezidentas Trumpas dėl pasitraukimo iš Vidutinio nuotolio branduolinių pajėgų sutarties“, – sakė J.Boltonas per spaudos konferenciją.

Vis dėlto, jo teigimu, per susitikimus Maskvoje išsamiai nekalbėta, kokios būtų šio JAV sprendimo pasekmės.

„Kol kas šis klausimas nesvarstytas labai detaliai (...) Šis klausimas yra labai svarbus. Apie tai kalbėjo prezidentas Trumpas (...) Visas mūsų sprendimas susijęs su pažeidimais, kuriuos, mūsų manymu, padarė Rusijos Federacija“, – tvirtino J.Boltonas.

Vašingtono vertinimu, Maskva „šios pozicijos nesilaiko ir nesutinka su (JAV) pareiškimais“, teigė JAV prezidento patarėjas.

Per pusantros valandos trukusį J.Boltono susitikimą su V.Putinu taip pat buvo kalbama apie Sirijos konfliktą bei kaltinimus Maskvai dėl kišimosi į JAV prezidento rinkimus 2016 metais.

„Diskutavome apie mūsų besitęsiantį nerimą dėl Rusijos kišimosi į rinkimus ir tai, kodėl tai ypač kenkia Rusijos ir Amerikos santykiams“, – teigė J.Boltonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius