Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
04 14 /17:54

J. Borrellis: ES ministrai aptars Irano ataką prieš Izraelį

Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrai antradienį susitiks aptarti įtampos Artimuosiuose Rytuose eskalacijos po Irano smūgio Izraeliui, sekmadienį pranešė bloko užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis).
KENZO TRIBOUILLARD / AFP
KENZO TRIBOUILLARD / AFP

„Po Irano atakų prieš Izraelį antradienį sušaukiau neeilinį [...] ES užsienio reikalų ministrų susitikimą“, – parašė J. Borrellis socialiniame tinkle „X“.

„Mūsų tikslas – prisidėti prie regiono deeskalavimo ir saugumo“, – nurodė jis.

„ES kuo griežčiausiai smerkia Irano dronų ir raketų atakas prieš Izraelį. Tai yra precedento neturintis eskalavimas ir grėsmė regiono saugumui“, – pabrėžė J. Borrellis.

„ES pakartoja savo įsipareigojimą Izraelio saugumui. Šioje labai įtemptoje regioninėje situacijoje niekas negali būti suinteresuotas tolesniu eskalavimu. Raginame visas šalis elgtis maksimaliai santūriai“, – sakė jis.

Iranas vėlų šeštadienį paleido daugiau nei 300 dronų ir raketų į Izraelį, sužeisdamas 12 žmonių, pranešė Izraelio kariuomenė.

Tačiau beveik visi dronai ir raketos buvo perimti dar nepasiekus Izraelio teritorijos, nurodė kariuomenė, kuriai padėjo JAV, Jordanija, Britanija ir kitos sąjungininkės.

Irano revoliucijos gvardija nurodo, kad atakos prieš Izraelį ėmėsi, keršydama už balandžio 1 dieną įvykdytą mirtiną drono smūgį konsulatui Damaske.

Prezidentas Ebrahimas Raisi (Ebrahimas Raisis) taip pat perspėjo Izraelį nesiimti jokių neapgalvotų atsakomųjų veiksmų į beprecedentę Teherano raketų ir dronų ataką, o pasaulio lyderiai ragino laikytis santūrumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius