Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

J.Borrellis pranešė apie pradedamą darbą rengiant sankcijas Baltarusijos valdžiai

Europos Sąjungos diplomatijos vadovas Josepas Borrellis penktadienį paskelbė, kad Bendrija nepripažįsta oficialių Baltarusijos prezidento rinkimų rezultatų ir pradeda darbą rengiant sankcijas prieš asmenis, kurie pažeidė demokratinius principus.
Josepas Borrellis
Josepas Borrellis / „Scanpix“/AP nuotr.

„Baltarusija: ES nesutinka su rinkimų rezultatais. Prasideda darbas siekiant nubausti asmenis, atsakingus už smurtą ir falsifikavimą“, – parašė jis tviteryje penktadienį po ES užsienio reikalų ministrų vaizdo konferencijos.

Vaizdo ryšiu buvo surengtas neeilinis ES užsienio reikalų tarybos posėdis, kurio vienas iš pagrindinių klausimų buvo padėtis Baltarusijoje ir galimos sankcijos „kaltiesiems dėl smurto ir falsifikavimo“.

Aliaksandrui Lukašenkai lojali Centrinė rinkimų komisija (CRK) penktadienį paskelbė, esą dabartinis Baltarusijos vadovas per praėjusios savaitės balsavimą gavo 80,1 proc. balsų, o pagrindinė jo varžovė opozicijos kandidatė Sviatlana Cichanouskaja – 10,12 procento.

Komisijos tvirtinimu, Andrejus Dmitrijevas gavo 1,21 proc., Hana Kanapackaja – 1,68 proc., o Siarhejus Čeračenas – 1,14 proc. balsų. Prieš visus kandidatus balsavo 4,59 proc. rinkėjų, o rinkėjų aktyvumas siekė 84,28 proc., nurodo CRK.

Baltarusijoje nuo sekmadienio tęsiasi masiniai protestai ir jų dalyvių susirėmimai su milicija. Oficialiais duomenimis, per neramumus du žmonės neteko gyvybių, dar šimtai buvo sužeisti, o apie 7 tūkst. asmenų buvo sulaikyti.

Penktadienio vakarą šalia Vyriausybės rūmų Minske susirinko keli tūkstančiai žmonių, protesto akcija vyksta taikiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius