Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

J.Kiseliovas: ką reiškia V.Putino apdovanojimas, viešai įteiktas R.Kadyrovui?

LRT televizijos laidoje „Dėmesio centre“ dalyvavo Ukrainoje dirbantis žinomas Rusijos žurnalistas Jevgenijus Kiseliovas ir judėjimo „Rusijos demokratinis pasirinkimas“ lyderis, Boriso Nemcovo bendražygis Vladimiras Ryžkovas.
Jevgenijus Kiseliovas
Jevgenijus Kiseliovas / Nuotr. iš „YouTube“

Paprastai politiniai žingsniai – tai žinutės, siunčiamos miestui ir pasauliui. Kokią žinutę siuntė prezidentas V.Putinas, apdovanodamas Ramzaną Kadyrovą, kurio smogikai Kremliaus pašonėje nušovė populiarų politiką B.Nemcovą?

„Juk prezidentas V.Putinas galėjo pasakyti, kad yra nemaloniai nustebęs R.Kadyrovo elgesio, kai šis ėmė teisinti žudikus, priklausančius tam pačiam čečėnų klanui. Bet jis to nepadarė. Jis viešai apdovanojo, tarsi norėdamas pasakyti, kad spjauna į vakarų valstybes, kurios jam nieko negali padaryti“, – svarstė pašnekovai.

Jie taip pat paneigė versiją, kad B.Nemcovas galėjo būti nužudytas dėl islamo kritikos. Pasirodo, pirmoji B.Nemcovo žmona buvo Achmedova – totorė. Taigi, kaip sakė B.Nemcovas, pasisakydamas prieš islamą, jis būtų pakėlęs ranką prieš savo šeimą.

J.Kiseliovas ir V.Ryžkovas paneigė dar vieną Kremliaus mitą – neva B.Nemcovas nebuvo įtakingas. Jie šį Rusijos opozicionierių lygino su Petro Porošenka, kuris užtikrintai laimėjo Ukrainos prezidento rinkimus.

Pasak V.Ryžkovo, B.Nemcovo kritika buvo itin tiksli ir kompetentinga, kito tokio žmogaus Rusijos opozicija neturi. Laidos pašnekovai prisipažino ne kartą su velioniu B.Nemcovu svarstę, kokių priemonių prieš opozicijos lyderius gali imtis Kremliaus smogikai.

„Mes tikėjomės, kad mus primuš kur nors laiptinėje, kad kaups apie mus neigiamą informaciją, publikuos mūsų pokalbių išklotines. Bet kad žudys – to nesitikėjome“, – sakė V.Ryžkovas.

Laidos svečiai sakė, kad B.Nemcovo rengti pranešimai atverdavo akis milijonams žmonių, parodydavo prezidento Vladimiro Putino aplinkos žmonių korupciją.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius