Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Kushneris Baltųjų rūmų reikalams naudojo asmeninę elektroninio pašto dėžutę

JAV prezidento Donaldo Trumpo žentas ir aukšto rango patarėjas Jaredas Kushneris darbo reikalais su kolegomis iš Baltųjų rūmų bendravo naudodamasis asmenine elektroninio pašto dėžute. Tai sekmadienį patvirtino jo advokatas, rašo „The Associated Press News“.
Jaredas Kushneris
Jaredas Kushneris / „Scanpix“/AP nuotr.

Advokatas Abbe'as Lowellas sekmadienį patvirtino, kad sausio-rugpjūčio mėnesiais J.Kushneris, naudodamasis asmenine elektroninio pašto dėžute, iš Baltųjų rūmų pareigūnų gavo ar atsakė į beveik šimtą elektroninių laiškų.

Asmeninio elektroninio pašto naudojimas vyriausybės reikalams – politiškai jautrus klausimas.

Praeitais metais vykusios prezidento rinkimų kampanijos metu D.Trumpas nuolat puolė varžovę demokratę Hillary Clinton už tai, kad ji, eidama valstybės sekretorės pareigas, naudojo asmeninį elektroninio pašto serverį.

Tai paskatino Federalinių tyrimų biurą (FTB) pradėti tyrimą ir temdė didžiąją dalį H.Clinton rinkimų kampanijos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Hillary Clinton
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Hillary Clinton

Anot A.Lowello, J.Kushnerio atveju elektroniniai laiškai, siunčiami į ir iš asmeninės pašto dėžutės, dažniausiai apimdavo „persiunčiamus naujienų straipsnius ar politinius komentarus. Tai dažniausiai nutikdavo tuomet, kai kas nors inicijuodavo susirašinėjimą siųsdamas elektroninį laišką į jo asmeninę, o ne Baltųjų rūmų pašto dėžutę“.

Advokato teigimu, J.Kushneris aptarti reikalams, susijusiems su Baltaisais rūmais, naudoja Baltųjų rūmų elektroninę pašto dėžutę. A.Lowellas sakė, kad visi neasmeniniai elektroniniai laiškai buvo persiųsti į J.Kushnerio oficialią pašto dėžutę ir „visi jie buvo apsaugoti“.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Donaldas Trumpas
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Donaldas Trumpas

Kampanijos metu D.Trumpas nuolat puolė H.Clinton sakydamas, kad ji turėtų būti teisiama už netinkamą elgesį su slapta informaciją, varžovę vadino „sukčiuviene Hillary“. Jis tokią retoriką tęsė net ir išrinktas prezidentu.

Buvęs FTB direktorius Jamesas Comey teigė, kad nors H.Clinton ir jos padėjėjai buvo „visiškai neatsargūs“ su slapta informacija, nėra jokių įrodymų, kad kas nors ketino nusižengti įstatymui ir rekomendavo nepateikti kaltinimų. Teisingumo departamentas su tokiomis FTB išvadomis sutiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius