Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

J.Mattisas: JAV nori diplomatiniu būdu užbaigti Šiaurės Korėjos krizę

Jungtinės Valstijos nori diplomatinio sprendimo didėjančiai Šiaurės Korėjos krizei, antradienį sakė gynybos sekretorius Jamesas Mattisas, sušvelnindamas abiejų šalių tarpusavio retoriką.
Jamesas Mattisas
Jamesas Mattisas: JAV nori diplomatiniu būdu užbaigti Šiaurės Korėjos krizę / Sputnik

„Palaikome pajėgumus, kad atgrasytume pavojingiausias Šiaurės Korėjos keliamas grėsmes, bet drauge ir paremtume savo diplomatus, kad tai kuo ilgiau išliktų diplomatijos sritis“, – sakė jis Delyje po derybų su Indijos gynybos ministru.

„Mūsų tikslas – išspręsti tai diplomatiškai, ir tikiu, kad prezidentas (Donaldas) Trumpas šiuo klausimu kalbėjo labai aiškiai“, – sakė JAV gynybos vadovas.

Pchenjanui įvykdžius šeštą branduolinį bandymą ir išbandžius tarpžemynines raketas, D.Trumpas ir Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas įsitraukė į piktą žodžių karą.

Pchenjano, kuris sako turįs gintis nuo JAV keliamos grėsmės, ambicijos dėl branduolinių ginklų, įskaitant praėjusios savaitės užuominą, kad jis gali išbandyti vandenilinę bombą virš Ramiojo vandenyno, pakurstė tarptautinės bendrijos nuogąstavimus dėl galimo konflikto.

Krizė dėl Šiaurės Korėjos branduolinės ir balistinių raketų programų dominavo šių metų pasaulio vadovų susitikime Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje.

J.Mattisas sakė, kad Jungtinės Valstijos toliau diplomatiniais kanalais spaudžia Šiaurės Korėjos vadovybę.

„Toliau tęsiame diplomatiškai vadovaujamas pastangas Jungtinėse Tautose. Matėte vienbalsiai priimtas Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliucijas, kuriomis buvo padidintas spaudimas – ekonominis ir diplomatinis spaudimas Šiaurės Korėjai“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius