Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 08 30

J.Prigožino dramos epilogas: rusų televizija savo didvyrį palaidojo per vieną minutę

Rusijos privačios samdinių grupuotės „Wagner“ vadovo Jevgenijaus Prigožino mirtis nedaug kuo skyrėsi nuo jo gyvenimo: ją gaubė prieštaringi pranešimai, intrigos, abejonės ir paslaptis. Nepaisant to, kad pats Kremlius anksčiau jį apdovanojo Rusijos didvyrio titulu, už Ukrainos Bachmuto miesto užėmimą liaupsinamas samdinių vadas kai kurių Rusijos valstybinių televizijų buvo palaidotas vos per 60 sekundžių.

Antradienį tiek Vakarų, tiek Rusijos žiniasklaida mirgėjo pranešimais apie J.Prigožino laidotuves, tačiau skelbtoje informacijoje netrūko painiavos: nebuvo aiški nei jo laidotuvių data, nei lokacija.

Žiniasklaidoje ir susirašinėjimo platformos „Telegram“ kanaluose buvo dalijamasi informacija apie sustiprintą apsaugą ir užtvaras keliuose prie kelių kapinių „Wagner“ vado gimtajame mieste Sankt Peterburge.

Leidinio „The New York Times“ žurnalistė atkreipė dėmesį, jog dezinformacijos rūkas buvo toks tirštas, jog socialinėje žiniasklaidoje net paplito pokštas, pavadinęs visa tai „specialiąja laidotuvių operacija“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius