-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

J.Stoltenbergas: Rusija ir Baltarusija sutiko stebėti artėjančias NATO pratybas

Rusija ir Baltarusija priėmė kvietimą stebėti artėjančias NATO karines pratybas „Trident Juncture“, trečiadienį pareiškė Aljanso vadovas Jensas Stoltenbergas.
Nyderlandų kariai išvyksta į pratybas „Trident Juncture“
Nyderlandų kariai išvyksta į pratybas „Trident Juncture“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 NATO Rusija Pratybos

„NATO yra gynybinė sąjunga: esame skaidrūs kalbant apie mūsų mokymus. Visi Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) nariai buvo pakviesti atsiųsti į „Trident Juncture“ (Trišakė jungtis) stebėtojus.

Sveikinu tai, kad tiek Rusija, tiek Baltarusija priėmė kvietimus“, – per spaudos konferenciją Briuselyje sakė J.Stoltenbergas.

Jis pridūrė, kad Aljansas per anksčiau šiemet vykusį NATO ir Rusijos Tarybos susitikimą informavo Maskvą apie šių manevrų detales.

Norvegijoje rengiami didžiausi nuo Šaltojo karo pabaigos NATO mokymai prasidės ketvirtadienį ir vyks iki lapkričio 7 dienos.

Pratybose dalyvaus apie 50 tūkst. karių, 130 karo lėktuvų ir 70 laivų ir apytikriai 10 tūkst. karinės technikos vienetų.

S.Šoigu – apie Lenkijos planus

Savo ruožtu Rusijos gynybos ministras, armijos generolas Sergejus Šoigu mano, kad Lenkijos planai neterminuotam laikui dislokuoti savo teritorijoje JAV ginkluotųjų pajėgų diviziją kelia pavojų regiono saugumui.

Pasak Rusijos gynybos ministro, tai verčia jo šalį imtis atsakomųjų priemonių.

„Scanpix“/AP nuotr./V.Putinas ir S.Šoigu (kairėje)
„Scanpix“/AP nuotr./V.Putinas ir S.Šoigu (kairėje)

„Lenkijos vyriausybės planai nuolatiniu pagrindu dislokuoti savo teritorijoje JAV ginkluotųjų pajėgų diviziją duoda priešingų rezultatų ir nepadeda stiprinti regiono saugumo“, – trečiadienį per bendrą Rusijos ir Baltarusijos karinių žinybų pasitarimą Minske sakė S.Šoigu.

„Šiomis sąlygomis mes priversti imtis atsakomųjų priemonių ir privalome būti pasirengę neutralizuoti galimas karines grėsmes visomis kryptimis“, – pabrėžė jis.

Pasak S.Šoigu, Rusija nenori įsitraukti į karinę konfrontaciją su Vakarais ir siekia abipusiai naudingo bendradarbiavimo saugumo srityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius