Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

J.Tymošenko remia buvusį oponentą V.Zelenskį: „Turime pareigą jam padėti“

Buvusi Ukrainos premjerė Julija Tymošenko, kuri buvo bene pagrindinė „oranžinės revoliucijos“ 2004 metais figūra, Italijos dienraščiui „La Repubblica“ teigė palaikanti dabartinį Rusijos užpultos šalies prezidentą Volodymyrą Zelenskį, nors jis normaliais laikais būtų jos politinis oponentas.
Julija Tymošenko
Julija Tymošenko / „Scanpix“ nuotr.

61-erių J.Tymošenko vis dar pina plaukus į kasų karūną, nors ji jau tamsesnė. Ji taip pat jau kuris laikas dirba opozicijoje, kur vadovauja partijai „Tėvynė“.

Tiesa, tai nereiškia, kad ji karo metu nepalaiko prezidento V.Zelenskio – J.Tymošenko kaip tik tikina: „Mes esame viena tauta su viena širdimi.“ Politikė įsitikinusi, kad vienintelis būdas Ukrainai užbaigti šį karą – laimėti mūšio lauke.

„Putinas – barbaras. Pradėdamas karą prieš taikią, demokratišką ir europietišką šalį, jis tai tik įrodė. Jis ragina žudyti senjorus, moteris, vaikus. Tai – ir barbariška, ir fašistiška.

Kai kurie žmonės laiko Putiną išprotėjusiu, bet aš nesutinku. Jis šaltai, racionaliai ir ciniškai skaičiuoja. Už jo elgesio slypi kažkokia tamsuma, vedanti į viduramžių užkampius“, – interviu teigė J.Tymošenko.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas

Ji prisipažino, kad 2008 metais, kai Rusija smogė Sakartvelui, analitikai tuometę premjerę buvo įspėję – dabar ateis Ukrainos eilė. Tačiau J.Tymošenko perspėjimais netikėjo.

„Maniau, kad toks scenarijus neįmanomas, nes nebuvo teritorijų, dėl kurių būtų ginčijamasi, nebuvo jokių problemų. Buvau tikra, kad Ukraina yra neliečiama. Dabar taip nebėra“, – teigė J.Tymošenko.

J.Tymošenko: kitos NATO šalys bus įtrauktos į pasaulinį karą, todėl tai, kas vyksta, susiję su visais Vakarais. Putinas turi kitų tikslų, karas plėsis.

Ji pridūrė mananti, kad V.Putinas nori sugrąžinti Maskvai Rusijos imperijos laikų didybę su tuomet egzistavusiomis sienomis ir dabar šantažuoja Vakarus teigdamas, esą NATO turėtų sugrįžti prie 1997 metų sienų.

„Ypač didelis pavojus kyla Rytų Europos, Centrinės Europos ir Baltijos šalims. Kitos NATO šalys bus įtrauktos į pasaulinį karą, todėl tai, kas vyksta, susiję su visais Vakarais. Putinas turi kitų tikslų, karas plėsis“, – mano J.Tymošenko.

„Scanpix“/AP nuotr./Julija Tymošenko
„Scanpix“/AP nuotr./Julija Tymošenko

Jos partija „Tėvynė“ visoje Ukrainoje skirsto humanitarinę pagalbą, drabužius. Taip pat padedama evakuoti moteris ir vaikus iš fronto.

„Mes remiame Zelenskį. Vyriausybę, armiją. Zelenskis – demokratiškai išrinktas prezidentas. Jis turi būti stiprus, privalome jam padėti. Kalbu ne vien apie ukrainiečius, bet ir apie visą pasaulį.

Tai be galo svarbu norint laimėti šį karą. Prieš konfliktą aš kaip opozicijos lyderė turėjau kitokią nuomonę apie ekonominę ir socialinę politiką, daug Zelenskį kritikavome. Bet kai smogė pirmoji raketa, iškart pradėjome jį remti. Šiandien jokios opozicijos nėra“, – pabrėžė J.Tymošenko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius