Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAE areštuoti magai, žadėję padvigubinti banknotus

Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Abu Dabyje, areštuoti du vyrai, kurie, kaip įtariama, daug žmonių apgavo pareiškimais, kad turi magiškų miltelių, kurie padvigubina banknotus, sekmadienį pranešė vienas vietos laikraštis.
Ekspertai teigia, kad pasaulio ekonomikos atsigavimas bus ilgas.
Lengvatikiai patys atidavė pinigus sukčiams. / „Scanpix“ nuotr.

Tie vyrai žadėdavo pademonstruoti savo aukoms „antgamtines“ tų miltelių, kuriais apibarsčius į krepšį sudėtus banknotus jų esą padvigubėdavo, galias, pranešė Vidaus reikalų ministerija, kurią cituoja „The National“.

Kai aukos perduodavo didelius pluoštus banknotų, „magai“ pakeisdavo juos milteliais apibarstytais padirbtais banknotais. Laboratorijoje atlikti testai parodė, kad tie milteliai buvo su miltais sumaišyti skalbiamieji milteliai.

„Jiems pralošė daugybė žmonių“, – sakė Kriminalinės ir tiriamosios direkcijos vadovas pulkininkas Maktoumas al Sharifis, bet nenurodė, kiek pinigų sukčiai pakeitė.

Abu įtariamieji buvo sulaikyti Abu Dabio viešbutyje, kai savo triuką pasirodė slapta dirbančiam policininkui, kuris apsimetė galimu klientu, rašė laikraštis.

Jungtiniai Arabų Emyratai yra viena saugiausių valstybių Artimuosiuose Rytuose, tačiau bankų apiplėšimų, pinigų plovimo ir finansinio sukčiavimo bylos nėra retos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius