Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAE dešimtmetį kalėti nuteistas garsus žmogaus teisių aktyvistas

Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) teismas garsų žmogaus teisių gynėją nuteisė kalėti 10 metų už „JAE statuso, prestižo ir simbolių“ įžeidimą, ketvirtadienį pranešė provyriausybinė žiniasklaida.
Ahmedas Mansooras
Ahmedas Mansooras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Abu Dabio teismas taip pat skyrė Ahmedui Mansoorui 1 mln. dirhamų (235 tūkst. eurų) baudą ir nurodė jį stebėti trejus metus po išėjimo į laisvę, pranešė laikraščiai „The National“ ir „Gulf News“.

48 metų A.Mansooras nuteistas už bandymą pakenkti savo šalies santykiams su kaimyninėmis valstybėmis skleidžiant dezinformaciją socialinėje žiniasklaidoje, rašo „The National“.

JAE, kur valdančiosios šeimos retai toleruoja opoziciją, užsienio žurnalistams neleidžiama dalyvauti tokiuose teismuose.

A.Mansooras buvo išteisintas dėl kaltinimo susimokius su „teroristine organizacija“.

Teismo paskirtas advokatas Tariqas al Shamsi per vieną ankstesnį teismo posėdį sakė, kad A.Mansooras turėtų būti išteisintas dėl visų kaltinimų.

2015 metais A.Mansooras, keturių vaikų tėvas, gavo „žmogaus teisių Nobelio premija“ vadinamą Martino Ennalso apdovanojimą už pastangas siekti didesnių politinių ir pilietinių teisių JAE.

A.Mansooro areštas 2017 metų kovą išprovokavo tarptautinius protestus, kuriems vadovavo organizacijos „Human Rights Watch“ ir „Amnesty International“.

Prokuroras tvirtino, kad būdamas areštuotas A.Mansooras per socialinę žiniasklaidą „skelbė klaidingą informaciją ir gandus, skleidė tendencingas idėjas“, kuriomis siekta kurstyti „antivyriausybinę veiklą, sektantiškumą ir neapykantą“, pranešė valstybinė naujienų agentūra WAM.

Jis taip pat buvo kaltinamas kenkimu „nacionalinei vienybei, socialinei taikai ir valstybės reputacijai“.

A.Mansooras priklausė aktyvistų grupei „UAE Five“, kurios nariai buvo areštuoti 2011-ųjų balandį ir vėliau tais pačiais metais paleisti prezidento malone, nors pareigūnai konfiskavo jo pasą ir uždraudė jam išvykti iš šalies.

2017 metų kovą A.Mansooras vėl buvo suimtas pagal šalies kovos su kibernetiniais nusikaltimais įstatymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius