Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

JAE lankydamasis Macronas pranešė apie netikėtą vizitą į Saudo Arabiją

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ketvirtadienį pranešė, kad šįvakar vyks į Saudo Arabiją, kur dalyvaus derybose su karalystės sosto įpėdiniu princu Mohammedu bin Salmanu ir aptars augančią įtampą tarp Teherano ir Rijado.
Emmanuelis Macronas
Emmanuelis Macronas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Apie netikėtą savo vizitą į Saudo Arabiją E. Macronas paskelbė per spaudos konferenciją Dubajuje.

Prancūzijos prezidentas su M.bin Salmanu ruošiasi aptarti situaciją Irane ir Jemene.

Saudo Arabijos vadovaujama koalicija, kovojanti Jemene su šiitų sukilėliais husiais, pirmadienį uždarė šios šalies oro, jūrines ir sausumos sienas bei apkaltino Iraną organizavus praeitą savaitę įvykdytą balistinės raketos smūgį Rijadui.

E.Macronas teigė, kad svarbu pasikalbėti su visomis konflikto pusėmis, o Prancūzija atlieka taikdarės vaidmenį dėl Saudo Arabijos užimamos „labai griežtos“ pozicijos Irano atžvilgiu.

Ketvirtadienį E.Macronas taip pat pranešė, kad jo šalis investuos į milijardo eurų vertės bendrą platformą su Jungtiniais Arabų Emyratais. Pastarieji rengiasi investuoti Prancūzijoje.

Šis susitarimas „leis mums mobilizuoti savo ekonomiką su JAE investicijų jėga“, pareiškė Prancūzijos lyderis prancūzų bendruomenei Dubajuje.

Tai yra pirmasis gegužę prie Prancūzijos vairo stojusio E.Macrono vizitas Viduriniuosiuose Rytuose.

Minėtą susitarimą pasirašė Abu Dabyje įsikūręs investicijų fondas „Mubadala“ ir valstybinė Prancūzijos finansų institucija „Caisse des Depots“. Abi susitarimo šalys įsipareigojo skirti po 500 mln. eurų.

Be kita ko, su JAE buvo galutinai susitarta dėl dviejų prancūzų gamybos karinio jūrų laivyno korvečių, skirtų pakrantės žvalgybai bei kovai su povandeniniais laivais, įsigijimo, ketvirtadienį pranešė E. Macronas.

Daugiau detalių apie sandorį dėl „Gowind“ klasės korvečių įsigijimo Prancūzijos prezidentas nenurodė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius