Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAE pateiks skundą dėl Kataro įvykdytų „lėktuvų perėmimų“

Jungtiniai Arabų Emyratai (JAE) pateiks skundą Tarptautinei civilinės aviacijos organizacijai (TCAO) dėl incidentų, kai Kataro naikintuvai buvo tik kiek daugiau nei per tris kilometrus priartėję prie JAE keleivinių lėktuvų, antradienį sakė šalies civilinės aviacijos vadovas.
Jungtinių Arabų Emyratų vėliava
JAE pateiks skundą dėl Kataro įvykdytų „lėktuvų perėmimų“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Šiandien mes pateiksime savo skundą Tarptautinei civilinės aviacijos organizacijai apie du rimtus incidentus, drauge su įrodymais, kuriuos surinkome, ir paprašysime įsikišti, ... kad Kataras nekartotų šio akto“, – naujienų agentūrai AFP sakė JAE Generalinės civilinės aviacijos administracijos vadovas Saifas al Suwaidi.

JAE pirmadienį paskelbė, kad Kataro naikintuvai „perėmė“ du keleivinius lėktuvus, skridusius į Bahreiną. Kataras šį pareiškimą iš karto paneigė.

Plečiantis Kataro ir jo kaimynių Persijos įlankos regione ginčui, Abu Dabis taip pat siekia nustatyti kitus skrydžių į Bahreiną maršrutus, kad nereikėtų skristi Kataro oro erdve.

„Šiuo metu aiškinamės (galimybes) pakeisti maršrutą kitu, kuris yra labai toli nuo Kataro, – sakė S.al Suwaidi. – Tačiau tam prireiks laiko, nes turime pasiekti susitarimą su Bahreinu.“

S.al Suwaidi atsisakė nurodyti, kokių kompanijų lėktuvai buvo „perimti“ ir vėlavo nutūpti Bahreino tarptautiniame oro uoste.

Tačiau Bahreino civilinės aviacijos administracija sakė, kad tai buvo reisu EK837 skridęs „Emirates“ lėktuvas ir reisu EY23B skridęs „Etihad“ lėktuvas. Bahreinas taip pat planuoja pateikti skundą Monrealyje įsikūrusiai TCAO, specializuotai Jungtinių Tautų agentūrai.

Minimi įtarimai buvo pareikšti Katarui paskelbus, kad JAE naikintuvai gruodį ir sausį pažeidė jo oro erdvę. Naujausias toks incidentas esą įvyko sekmadienį.

Kataro užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad be pagrindo bandoma užtemdyti šalies skundus JAE atžvilgiu.

Bahreinas ir JAE nepalaiko diplomatinių santykių su tarp jų esančiu Kataru, kuriam neleidžiama naudotis šių kaimynių oro erdve.

Birželio mėnesį Saudo Arabija, JAE, Bahreinas ir Egiptas nutraukė diplomatinius santykius ir daugumą prekybinių ryšių su Kataru, kurį apkaltino ryšiais su islamo ekstremistais ir nesutaikomu Saudo Arabijos priešininku Iranu.

Kataras įtarimus neigia ir kaltina šias keturias valstybes noru išprovokuoti jo vyriausybės nuvertimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius