-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 24 /17:53

Jairas Bolsonaro: klaidinga sakyti, kad Amazonija yra žmonijos paveldas

Brazilijos kraštutinių dešiniųjų prezidentas Jairas Bolsonaro, kuris buvo griežtai kritikuojamas dėl Amazonijoje siaučiančių miško gaisrų, antradienį Jungtinėms Tautoms pareiškė, kad tenykščiai atogrąžų miškai yra suvereni jo šalies teritorija.
Jairas Bolsonaro
Jairas Bolsonaro / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Klaidinga sakyti, kad Amazonija yra žmonijos paveldas, ir neteisinga... sakyti, kad mūsų Amazonijos miškai yra pasaulio plaučiai“, – sakė jis.

Tuomet J. Bolsonaro užsipuolė savo kritikus ir sakė, kad nors visos šalys turi problemų, sensacingi reportažai tarptautinėje žiniasklaidoje „sužadino mūsų patriotinius jausmus“.

„Naudodamos šias klaidingas nuomones ir jų griebdamosi tam tikros šalys, užuot padėjusios... elgėsi nepagarbiai ir su kolonijine dvasia, – pareiškė jis. – Jos net suabejojo tuo, ką laikome švenčiausia vertybe – mūsų suverenitetu.“

J.Bolsonaro taip pat teisino savo darbą dėl šalies indėnų ir sakė, kad daugelis jų jį palaiko.

„Kai kurie žmonės Brazilijoje ir už jos ribų, kuriuos remia nevyriausybinės organizacijos,.. reikalavo elgtis su mūsų indėnais ir laikyti juos taip, tarsi jie būtų tikri urviniai“, – kalbėjo prezidentas.

J.Bolsonaro atvykimas į Niujorką išprovokavo kelis protestus. Antradienį ryte per demonstraciją netoli JT būstinės buvo laikoma didžiulė lėlė ir plakatai su tokiais užrašais kaip „Bolsonaro, tavo neapykanta čia nelaukiama“ ir „Bolsonaro – grėsmė Žemei“.

Vakare planuojama daugiau protestų priešais jo viešbutį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius