Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jamesas Comey Senate kitą savaitę prabils apie savo pokalbius su Donaldu Trumpu

JAV Senate kitą savaitę laukiama atleisto Federalinio tyrimų biuro (FTB) direktoriaus Jameso Comey, kuris turėtų viešai liudyti apie savo pokalbius su prezidentu Donaldu Trumpu. Spėjama, kad J.Comey patvirtins, jog D.Trumpas spaudė jį nutraukti tyrimą dėl pastarojo komandos narių galimų sąsajų su Rusija, skelbia CNN.
Jamesas Comey
Jamesas Comey / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Tokią informaciją šiai televizijai patvirtino šaltiniai Kongrese, nors dėl detalių dar tariamasi, o oficiali liudijimo data nėra nustatyta.

J.Comey turėtų pasirodyti prieš Senato žvalgybos komitetą, kuris tiria galimus D.Trumpo komandos ir Rusijos ryšius, esą užsimezgusius per pernykštę prezidento rinkimų kampaniją.

Skelbiama, kad J.Comey būsimojo liudijimo parametrus privačiai aptarė su specialiuoju tyrėju Robertu Muelleriu Siekiama, kad viešas liudijimas nepažeistų įstatymų.

Tiesa, liudydamas J.Comey greičiausiai nenorės kalbėti apie kokias nors FTB vykdomo tyrimo dėl galimų D.Trumpo komandos narių ir Rusijos ryšių. Kita vertus, jis, CNN šaltinių teigimu, nusiteikęs išsamiai papasakoti apie savo įtemptus pokalbius su D.Trumpu.

JAV prezidentas būtent dėl šių pokalbių kaltinamas spaudimu J.Comey. Įtariama, kad D.Trumpas bandė trukdyti FTB tyrėjams, o vėliau tiesiog atleido biuro direktorių.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas ir Jamesas Comey
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas ir Jamesas Comey

Tai įvyko gegužės 9 dieną, o netrukus CNN, „The New York Times“ ir kitur spaudoje pasirodė pasakojimų apie įtampos kupinus J.Comey ir D.Trumpo pokalbius, kuriuos buvęs FTB direktorius įamžino užrašuose.

Pavyzdžiui, skelbiama, kad savaitė po inauguracijos D.Trumpas pareikalavo iš J.Comey ištikimybės ir ragino jį nutraukti tyrimą dėl tuomečio prezidento patarėjo nacionalinio saugumo klausimais Michaelo Flynno.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius