-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Janukovyčius ir Medvedevas važiuoja Ukrainos link senoviniais automobiliais „Pobeda“

Rusijos ir Ukrainos prezidentai Dmitrijus Medvedevas ir Viktoras Jankovyčius automobilių ralio Sankt Peterburgas– Maskva–Kijevas priekyje įveiks vieną etapą – jie važiuoja Ukrainos sienos link. Nuo etapo starto taško iki sienos yra 26 kilometrai, o visas etapo, kuris baigiasi Ukrainoje Gluchovo mieste, ilgis viršija 60 kilometrų.
Janukovyčius ir Medvedevas važiuoja Ukrainos link senoviniais automobiliais „Pobeda“
Janukovyčius ir Medvedevas važiuoja Ukrainos link senoviniais automobiliais „Pobeda“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip nurodoma BBC tinklalapyje, susitikę D.Medvedevas ir V.Janukovyčius taip pat apsvarstys įvairius dvišalių santykių klausimus, konkrečiai – „Rusijos ir Ukrainos „atominių energetikos pramoninių kompleksų integraciją.“

D.Medvedevas važiuoja balta pokario metų „Pobeda“, V.Janukovyčius taip pat pasirinko „Pobedą“.

D.Medvedevas jau ne kartą viešai pasirodė vairuodamas automobilį, buvusį sovietinės nomenklatūros statuso simboliu; 1951 metų „Pobeda“ – jo asmeninė nuosavybė, ir jis net vežiojo juo V.Janukovyčių Pamaskvyje balandžio 5 dieną.

Kelionė skirta pirmųjų automobilių lenktynių maršrutu Sankt Peterburgas– Maskva–Kijevas Nikolajaus II prizui laimėti 100–osioms metinėms, sakė Kremliaus sekretorė spaudai Natalija Timakova.

Tačiau „atsižvelgiant į tai, kad susitinka pasienyje, prezidentai itin daug dėmesio skirs abiejų šalių piliečių pasienio, muitinės ir migracijos kontrolės perėjimui prie Rusijos ir Ukrainos sienos“, – pažymėjo „Interfax“ šaltinis Kremliuje.

Mažai tikėtina, kad V.Janukovyčius ir D.Medvedevas asmeniškai susidurs su reikalavimu duotį kyšį prie sienos – tokių faktų neretai pasitaiko Rusijos ir Ukrainos paprastiems piliečiams kertant abiejų šalių sieną.

Tačiau žinybų vadovai informuos prezidentus, „kaip siūloma palengvinti atitinkamas procedūras ir tobulinti leidimų ir kontrolės punktų darbą“, – sakė šaltinis Kremliuje.

Oficialiai nieko nebuvo pranešta, kaip bus saugomi tokie garsūs automobiliai su prezidentais prie vairo. Kremliaus spaudos tarnybos atstovas paaiškino tinklalapiui bbcrussian.com, kad D.Medvedevas ir V.Janukovyčius dalyvaus kone tikrose automobilių lenktynėse, kuriose važiuos daug kitų „retro“ automobilių.

Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas neseniai važiavo iš Chabarovsko į Čitą, vairuodamas naują geltoną „Lada Kalina“, ir jį lydėjo beveik šimto automobilių kortežas, kuriame buvo dvi ar trys visiškai vienos „Lados.“

 V.Janukovyčius, atėjęs į valdžią kovą, sugebėjo pastaraisiais mėnesiais gerokai pagerinti santykius su Rusija, kurie buvo priėję iki visiško priešiškumo, esant jo pirmtakui Viktorui Juščenkai.

Jis sutiko pratęsti karinės jūrų bazės Sevastopolyje nuomos terminą iki 2042 metų mainais už žemesnes dujų kainas ir atsisakė kampanijos už didžiojo bado ketvirtajame dešimtmetyje tarptautinį pripažinimą ukrainiečių tautos genocidu.

Idėja gerinti santykius su Rusija populiari tarp didelės dalies Ukrainos visuomenės, bet V.Janukovyčius kol kas negalėjo konvertuoti savo diplomatinių laimėjimų į elektoratinius pranašumus savo Regionų partijai, sakė laidoje „Rytas su BBC“ Ukrainos politologas Serhijus Taranas.

Partija populiari daugiausia rusakalbėje Ukrainos rytinėje dalyje.

„Regionų partijos“ populiarumas dabar krinta, o įdomiausia tai, kad po rinkimų V.Janukovičius nepelnė daugiau rinkėjų palankumo Ukrainos centre, aš jau nekalbu apie Vakarus“, – sakė S.Taranas. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius