Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Janukovyčius nenori, kad Ukraina įstotų į kokį nors karinį bloką

Kandidatas į Ukrainos prezidentus Viktoras Janukovyčius laiko pakankamu dabartinį Kijevo bendradarbiavimą su NATO, todėl, jo nuomone, Ukrainos prisijungimas prie Aljanso kol kas nėra aktualus.
V.Janukovyčius
V.Janukovyčius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Ukraina visada bendradarbiavo su NATO, ir vykdė visas buvusias programas. Manome, kad toks bendradarbiavimo lygis šiandien yra pakankamas, ir jį šiandien palaiko ukrainiečiai“, – antradienį dienraščiui „The New York Times“ Dnieprodzeržinske sakė V.Janukovyčius.

Tuo pačiu V.Janukovyčius pažymėjo, kad Ukraina pasirengusi prisidėti prie naujos Europos kolektyvinio saugumo sistemos kūrimo.

„Esame pasirengę palaikyti Rusijos ir Prancūzijos iniciatyvą“, – pridūrė kandidatas į Ukrainos prezidentus.

Paklaustas, ar remia Ukrainos narystę NATO, V.Janukovyčius sakė: „Ukrainos liaudis šiandien nepritaria Ukrainos narystei NATO, ir tai atitinka tą statusą, kokį šiandien turime. Mes nenorime stoti į jokį karinį bloką“.

Be to, V.Janukovyčius išsakė nuomonę, kad siekiant įstoti į ES Ukrainai reikalingos reformos, kurių ji taip ir neįvykdė per pastaruosius penkerius metus.

„Mes turime tokią (eurointegracijos) koncepciją. Tam, kad tai įvyktų, reikia Ukrainoje vykdyti reformas“, – sakė politikas.

Apkaltinęs „oranžinę“ valdžią bendradarbiavimo su ES programos žlugdymu, Regionų partijos lyderis atkreipė dėmesį, kad Ukraina ne tik nepriartėjo prie eurointegracijos idėjos, bet nuo jos nutolo.

„Todėl dabar turėsiu uždavinį pradėti reformas ir vykdyti tuos įsipareigojimus, kuriuos Ukraina prisiėmė Europos Sąjungai“, – pažymėjo V.Janukovyčius.

Pasak jo, šio klausimo sprendimas priklausys tiek ir nuo pačios Ukrainos, tiek ir nuo ES.

V.Janukovyčius mano, kad būtina pakelti žmonių gyvenimo, socialinių ir techninių standartų lygį, taip pat patobulinti Ukrainos įstatymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius