Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Japan Airlines“ piloto kraujyje alkoholio koncentracija beveik 10 kartų viršijo leistiną

Oro bendrovės „Japan Airlines“ (JAL) piloto, kuris prieš pat skrydį buvo areštuotas dėl to, kad buvo girtas, kraujyje alkoholio koncentracija beveik 10 kartų viršijo pilotams leistiną koncentraciją, ketvirtadienį pranešė Londono policija.
„Japan Airlines“ lėktuvas
„Japan Airlines“ lėktuvas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Incidentas įvyko diena po to, kai kita japonų oro bendrovė pranešė apie vėlavimus dėl pagiringo piloto, kuris paskambino ir pasakė sergantis.

JAL vadovai žurnalistams Japonijoje sakė, kad vienas antrasis pilotas išlaikė kompanijos vidaus testą dėl alkoholio kvapo, bet sukėlė įtarimų autobuso vairuotojui, sekmadienį Hitrou oro uoste vežusiam jį prie lėktuvo.

Šis antrasis pilotas, 42 metų Katsutoshi Jitsukawa, buvo britų policijos areštuotas, o atlikus kraujo tyrimą įtarimai pasitvirtino.

„Esame tikri, kad (vidaus testas dėl kvapo) nebuvo deramai atliktas“, – žurnalistams sakė JAL ryšių vadovas Muneaki Kitahara.

Londono policijos atstovas sakė, kad testas antrajam pilotui, atliktas likus 50 minučių iki numatyto išvykimo, parodė piloto organizme buvus 189 miligramų alkoholio šimte mililitrų kraujo. Tai beveik 10 kartų daugiau nei 20 mg limitas pilotams.

Vairuotojams šis limitas Anglijoje yra 80 miligramų.

Lėktuvas iš Londono išskrido pavėlavęs 69 minutes.

„Kompanija nuoširdžiai atsiprašo keleivių ir visų, kuriuos paveikė šio darbuotojo veiksmai“, – sakoma JAL pranešime spaudai.

Incidentas įvyko vos diena po to, kai „All Nippon Airways“ pranešė, kad daug skrydžių vėlavo dėl pagiringo piloto.

Šis penktą dešimtį metų einantis pilotas po nakties išgertuvių atokioje kurortinėje Išigakio saloje Okinavos prefektūroje paskambino į darbą ir pranešė sergantis, sakė kompanija.

Dėl tokio paskutinės minutės skambučio oro bendrovei teko atidėti penkis skrydžius tarp Okinavos salos ir mažesnių regiono salų. Tai paveikė 619 keleivių.

Po šių dviejų incidentų Transporto ministerija paragino oro bendroves griežtai laikytis taisyklių dėl alkoholio vartojimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius