-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Japonas savo savižudybę tiesiogiai transliavo internetu

Pasaulio internautai turėjo galimybę tiesiogiai stebėti vieno Japonijos gyventojo savižudybę, o kai kurie iš jų anksčiau karštai ragino vyrą atimti sau gyvybę, trečiadienį pranešė žiniasklaida.
Už savo veiksmus internete irgi reikia atsakyti.
Internetas / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Policija šiauriniame Sendajaus mieste antradienio rytą rado 24 metų vyrą negyvą jo bute, gavus pranešimų iš internautų, rašo dienraštis "Yomiuri Shimbun".

Kaip nurodė dienraštis "Sankei Shimbun", jaunuolis, kuris gyveno vienas, nuo rugpjūčio turėjo nedarbingumo pažymėjimą ir reiškė internete nepasitenkinimą savo darboviete.

Sekmadienio vakarą jis pradėjo tiesiogiai transliuoti vaizdą iš savo buto portale "Ustream". Vyras paskelbė nusižudysiantis ir dėstė savo požiūrį į gyvenimą.

Po pertraukos tiesioginė transliacija buvo atnaujinta antradienį paryčiais, o apie 5 val. 30 min. vietos (pirmadienį 22 val. 30 min.) vyras pasikorė savo bute, nurodė "Sankei Shimbun".

Šios transliacijos svetainėje buvo paskelbta daug komentarų. Kai kurie internautai drąsino jaunuolį greitai atimti sau gyvybę, o kiti ragino atsisakyti šio sumanymo.

"Ustream" transliacija buvo nutraukta antradienį po 6 val., kai portalas gavo daug pranešimų iš internautų, rašo "Yomiuri Shimbun".

Vietos policija šių pranešimų kol kas negalėjo pakomentuoti.

Japonijoje savižudybių įvyksta labai daug: pernai šalyje jų užregistruota per 32 tūkst., o jau 12 metų iš eilės šis rodiklis nebuvo mažesnis nei 30 tūkstančių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius