Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonija išėjo iš nuosmukio

Japonijoje baigėsi ekonomikos nuosmukis – antrą ketvirtį šalies ekonomika augo 0,9 procento. Prieš tai keturis ketvirčius iš eilės ji traukėsi.
Japonijos vėliava
Japonijos vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ekonomika Japonija

Apžvalgininkai sako, jog pakilimą paskatino milžiniški vyriausybės skirti ekonomikos skatinimo paketai, tačiau neaišku, ar šis kilimas bus tvarus. Jei jis laikysis visus metus, tuomet ekonomika augs 3,7 proc., bet tai bus mažiau, nei rinkų lauktas 3,9 proc. augimas.

Japonijai pakilti iš duobės padėjo tokios vyriausybės priemonės kaip grynųjų skyrimas ir subsidijos energiją taupantiems automobiliams bei namų apyvokos reikmenims įsigyti. Gamintojams padėjo atsigavusi paklausa Kinijoje ir kitose rinkose. Japonija labai priklausoma nuo eksporto. Antrą ketvirtį jis padidėjo 6,3 procento. Gamintojai liovėsi sandėliuoti savo produkciją ir vėl perėjo prie gamybos. Vartotojai šiek tiek atsigavo ir pradėjo išleisti daugiau, tačiau žmonės ir toliau praranda darbus. Nedarbas didėja ir šiemet žada būti rekordiškas – 5,8 procento. Todėl analitikai sako, jog prie stabilaus augimo Japonija grįš lėtai.

Naujausi skaičiai rodo, kad iš recesijos išsikrapštė ir Vokietija, Prancūzija bei Honkongas. Antrąjį ketvirtį Prancūzijos ir Vokietijos ekonomikos augo 0,3 proc., Honkongo – 3,3 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius