-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonija: „Olympus“ kompanijos vadovas kalės dešimtmetį

Buvęs technologijų kompanijos „Olympus“ pirmininkas Tsuyoshi Kikukawa pripažintas kaltu ir atsidurs kalėjime. Jis bei kiti bendrovės vadovai falsifikavo mokesčių sąskaitas ir slėpė daugiau kaip 1,7 mlrd. dolerių nuostolius.
Tsuyoshi Kikukawa
Tsuyoshi Kikukawa / Scanpix nuotr.

Vykdantysis direktorius ir auditorius, taip pat ir pati įmonė, Tokijo apygardos teisme irgi pripažinti kaltais, skelbia BBC.  Kaltiesiems gresia maždaug dešimties metų įkalinimas.

Trys vadovai pripažino 1990-iais slėpę nuostolius. Juos į viešumą iškėlė ankstesnis kompanijos  valdytojas Michaelis Woodfordas. 

T.Kikukawa sakė apgailestaujantis, kad apskaitos pažeidimų neatskleidė anksčiau. „Tai ne klaida. Man tenka visa atsakomybė“, – teisme jis sakė antradienį. Jis atsiprašė  investuotojų, klientų, darbuotojų ir plačiosios visuomenės už sukeltas problemas.

Skandalas buvo atskleistas, kai M.Woodfordas, valdytojas iš Didžiosios Britanijos, buvo atleistas iš pareigų po to, kai pats nuo darbo nušalino T.Kikukawą ir tarybą dėl didelių išlaidų, susijusių su pirkimais. Netrukus buvo pradėtas tyrimas, kuris ir atskleidė nuslėptus nuostolius.

T.Kikukawa, buvęs „Hisashi Mori“ viceprezidentaas ir audito kompanijos „Hideo Yamada“ pareigūnas, buvo suimtas vasarį. Vėliau jam pareikšti kaltinimai dėl finansinių dokumentų klastojimo. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius