Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonija pareiškė sieksianti įtariamų C.Ghosno bendrininkų ekstradicijos

Japonijos prokurorai ketvirtadienį pareiškė, kad sieks buvusio specialiųjų pajėgų kareivio ir jo sūnaus, areštuotų Jungtinėse Valstijose dėl kaltinamų padėjus buvusiam „Nissan“ vadui Carlosui Ghosnui pabėgti iš Japonijos, ekstradicijos.
Carlosas Ghosnas
Carlosas Ghosnas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Michaelas Tayloras ir jo sūnus Peteris trečiadienį buvo sulaikyti Masačūsetso valstijoje dėl įtarimų dalyvavus pabėgimo, kurį prokurorai pavadino „vienu drąsiausių ir gerai suorganizuotų pabėgimo pastaraisiais metais“, organizavime.

Organizuojant verslininko pabėgimą, „įvyko daugybė susitikimų įvairiuose viešbučiuose, kelionių greitaisiais traukiniais, apsimetinėjimų kitais asmenimis ir buvo išnuomotas privatus lėktuvas“, teigė prokurorai teismui pateiktuose dokumentuose.

Pasak prokurorų, P.Tayloras ruošėsi keliauti į Libaną, kur C.Ghosnas pabėgo iš Japonijos praėjusį gruodį, kaip įtariama, slėpdamasis muzikos instrumento dėžėje.

C.Ghosnas buvo paleistas už užstatą ir privalėjo likti Tokijuje, kur artėjo jo teismas dėl daugybės kaltinimų finansinių reikalavimų pažeidimais.

Atvykęs į Libaną, milijonierius pareiškė buvęs priverstas pabėgti, nes bijojo, kad teismas nebus teisingas.

C.Ghosno pabėgimas sudavė smūgį Japonijos teisėsaugos reputacijai, todėl prokurorai siekia susigrąžinti ir buvusį „Nissan“ vadovą, ir jo įtariamus bendrininkus.

Libanas neturi ekstradicijos sutarties su Japonija ir iki šiol priešinosi prašymams grąžinti C.Ghosną į Tokiją, tuo tarpu toks susitarimas yra pasirašytas su Jungtinėmis Valstijomis.

Tokijo prokurorai patvirtino, kad jie sieks abiejų bendrininkų ekstradicijos.

„Rengiamės netrukus kreiptis dėl jų ekstradicijos“, – pažymėjo Tokijo rajono generalinio prokuroro pavaduotojo Takahiro Saito pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius