-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 15 /20:29

Japonijai smogė du dar stipresni žemės drebėjimai

Penktadienį Japonijoje vėl drebėjo žemė. Pirmiausia pietinei daliai smogė žemės drebėjimas, kurio stiprumas siekė 7,1 balo. Po jo sulaukta dar stipresnio seisminio smūgio – 7,4 balo.
Žemės drebėjimo Japonijoje padariniai
Žemės drebėjimo Japonijoje padariniai / „Scanpix“/AP nuotr.

20.29 val. Pranešama, kad užfiksuotas pakartotinis smūgis Kiūšū saloje, jo stiprumas siekia 5,8 balo. Visuomeninis transliuotojas NHK, remdamasis vietos gyventojų pasakojimais, praneša apie pastatuose įstrigusius žmones.

Du žemės drebėjimai

Suprasti akimirksniu

  • Netoli Kumamoto miesto užfiksuoti du stiprūs žemės drebėjimai
  • Cunamio pavojus atšauktas
  • Ketvirtadienį Japoniją taip pat supurtė stiprus žemės drebėjimas

Kaip skelbia naujienų agentūra „Reuters“, pirmojo žemės drebėjimo židinys – pietinėje šalies dalyje, netoli Kumamoto miesto, septynių kilometrų gylyje. Antrasis seisminis smūgis užfiksuotas 40 kilometrų gylyje.

Kumamoto miestas yra Kiūšū saloje. Pirmasis seisminis smūgis užfiksuotas 1.25 val. šeštadienį vietos laiku (19 val. 25 min. Lietuvos laiku).

Pranešama, kad žemės drebėjimas buvo jaučiamas net Tokijuje, kuris nuo Kumamoto miesto yra kelių šimtų kilometrų atstumu, skelbia CNN.

Kol kas taip pat neskelbiama apie aukas. Buvo pasirodę pranešimų, kad yra cunamio pavojus – laukiama metro aukščio bangos rytinėje Kumamoto miesto pakrantėje. Vis dėlto vėliau Japonijos meteorologijos agentūra atšaukė cunamio pavojų.

Kumanote sutriko elektros energijos tiekimas.

Priminsime, kad ketvirtadienio vakarą taip pat pietinę šalies dalį supurtė stiprus žemės drebėjimas, kurio stiprumas buvo 6,5 balo. Pastarasis nusinešė devynias gyvybes, dar 800 žmonių buvo sužeisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius