-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijoje dešimčiai metų nuteistas brangakmenių vagių gaujos „Rožinė pantera“ narys iš Juodkalnijos

Japonijos teismas skyrė dešimties metų laisvės atėmimo bausmę vienam Juodkalnijos piliečiui, priklausiusiam tarptautinei brangakmenių vagių gaujai „Pink Panther“ („Rožinė pantera“), už apiplėšimą, kurio grobiu tapo 3,7 mln. dolerių vertės brangenybės.
Rifatas Chadžiachmetovičius
Rifatas Chadžiachmetovičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rifatas Chadžiachmetovičius, kuris anksčiau buvo Japonijos policijos labiausiai ieškomas asmuo, nuteistas už dalyvavimą vagystėje – iš vienos parduotuvės Tokijuje buvo pagrobta brangenybių už 284 mln. jenų, Tokijo apygardos teismo atstovas sakė naujienų agentūrai AFP.

Per apiplėšimą, įvykdytą 2007 metų birželį prabangiame Tokijo rajone Gindzoje, R.Chadžiachmetovičius ir kitas „Pink Panther“ narys papurškė ašarinių dujų pardavėjams, susižėrė juvelyrinius dirbinius ir paspruko dviračiais, prokurorai sakė per teismo posėdį.

R.Chadžiachmetovičiui paskelbtas nuosprendis tapo naujausiu smūgiu „Pink Panther“ nariams, nors ši grupuotė, sudaryta iš buvusių Jugoslavijos sukarintų struktūrų narių, anksčiau atrodė neįveikiama.

Grupuotė „Pink Panther“ pagarsėjo žaibiškomis vagystėmis iš juvelyrinių dirbinių parduotuvių – per pastarąjį dešimtmetį beveik 30 šalių. Bendra vagių laimikio vertė siekia šimtus milijonų dolerių.

Manoma, kad ši gauja 2004 metais taip pat išnešė juvelyrinių dirbinių už 3,5 mlrd. jenų iš kitos parduotuvės Gindzoje.

Kaip pranešama, po vienos vagystės Londone šios gaujos nariai 1,28 mln. dolerių vertės žiedą su deimantais išgabeno paslėpę veido kremo indelyje.

Dėl šio incidento nusikaltėlių grupuotė įgijo savo vardą, nes jos taktika buvo panaši į pavaizduotą 1963 metų kino komedijoje „Rožinė pantera“, kuriame pagrindinį vaidmenį sukūrė britų aktorius Peteris Sellersas.

Vyresnis nei 40 metų R.Hadžiahmetovičius buvo suimtas Kipre 2009 metais pagal Europos arešto orderį dėl prabangių laikrodžių, kurių vertė – apie 600 tūkst. eurų (2,1 mln. litų) – vagystės Ispanijoje, kuriai vėliau jis buvo išduotas.

Dar vėliau Madridas patenkino Japonijos prašymą išduoti šį asmenį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius