-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijoje miške dingęs mažametis po trijų dienų rastas gyvas ir sveikas

Dvejų metų berniukas, dingęs viename miške vakarų Japonijoje, po trijų dienų buvo rastas gyvas – vienas ir nenukentėjęs.
Policijos pareigūnai prie neįgaliųjų centro
Policijos pareigūnai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Japonija Miškas

Yoshiki Fujimoto dingo Jamagučio prefektūroje sekmadienio rytą, kai išėjo pasivaikščioti su broliu ir seneliu. Berniuko paieškos atsidūrė šalies žiniasklaidos dėmesio centre.

Mišką šukavo policija ir vietos gyventojai, bet mažylį trečiadienį rado vienas 78 metų savanoris iš kaimyninio regiono.

„Šūktelėjau „Yo-chanai!“, – vietos televizijai pasakojo Haruo Obata, kaitrią vasaros dieną apsivyniojęs galvą raudonu rankšluosčiu.

„Jis atsakė „Taip, čia!“ Jis buvo ten“, – pridūrė pensininkas H.Obata, dažnai savanoriaujantis per pagalbos operacijas, ištikus kokioms nors krizėms.

Berniukas sėdėjo ant akmens, basas kojas įmerkęs į balutę“, – pridūrė savanoris gelbėtojas.

„Iš pradžių ne nepagalvojau, kad ten žmogus, – vyras sakė žurnalistams. – Tačiau jis buvo ten. Pamaniau, kad man sustos širdis.“

Faktas, kad mažylis išgyveno, atrodo dar labiau stulbinamas, žinant, kad Japonijoje pastarosiomis savaitėmis laikėsi itin karšti orai. Vietos žiniasklaida nurodė, kad per tris dienas, kai berniukas buvo dingęs, temperatūra buvo pakilusi iki 34 laipsnių Celsijaus.

Tačiau toje miškingoje vietovėje esama upokšnių, todėl žiniasklaida spėliojo, kad nuovokus vaikas, kuriam pirmadienį sukako dveji metai, išgyveno gerdamas jų vandenį.

„Jis nepatyrė jokių didelių traumų, išskyrus kelis įbrėžimus, ir neteko šiek tiek skysčių“, – sakė Y.Fujimoto gydančios vietos ligoninės pareigūnas Hiroyuki Nishihara.

„Tačiau jo gyvybei pavojus negresia, ir labai greitai jis galės palikti ligoninę“, – pridūrė medikas.

Vaikas dingo sekmadienį, kai senelis leido jam vienam pareiti į namus, buvusius maždaug už 100 metrų, kur jo laukė mama.

Vis tik Y.Fujimoto namo taip ir neparėjo, tikriausiai išklydęs iš kelio. Jam dingus buvo surengtos didelio masto paieškos, sulaukusios didelio atgarsio Japonijoje gana ramiu vasaros laikotarpiu.

Ieškotojai pasitelkė bepilotes skraidykles su vaizdo ir infraraudonųjų spindulių kameromis bei dresuotus šunis. Operacijos dalyvavo apie 160 policininkų, taip pat daug savanorių.

Galiausiai, šeimos džiaugsmui, pražuvėlis buvo rastas vos už kelių šimtų metrų nuo dingimo vietos.

„Šiam savanoriui, sukorusiam didelį kelią, tegalime padėkoti iš savo širdies gelmių“, – vietos žiniasklaidai sakė vaiko senelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius