Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijoje neįgalus keleivis buvo priverstas trapu užropoti iki lėktuvo

Viena Japonijos oro bendrovė trečiadienį atsiprašė prie neįgaliojo vežimėlio prikaustyto keleivio, kuris buvo priverstas užropoti trapu į lėktuvo saloną.
Aviakampanijos „All Nippon Airways“ lėktuvas
Aviakampanijos „All Nippon Airways“ lėktuvas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Japonija Aviacija

44 metų Hideto Kijima praėjusį mėnesį keliavo į Osaką po atostogų nedidelėje pietinėje Japonijos Amamio saloje, tačiau vienas bendrovės „Vanilla Air“ darbuotojas jam pasakė, jog kompanijos saugumo taisyklės draudžia, kad kas nors jį užneštų trapu iki lėktuvo.

Oro uoste, iš kurio jis keliavo, nėra įrengta keltuvo, kuriuo neįgalūs keleiviai galėtų pakilti iki lėktuvo.

H.Kijima, kurio kūnas yra paralyžiuotas nuo liemens žemyn, savo tinklaraštyje parašė, kad turėjo užropoti lėktuvo trapu vien rankomis.

Laikraštis „Asahi“ pranešė, kad vyrui teko įveikti 17 laiptelių.

Pigiųjų skrydžių bendrovė „Vanilla Air“, priklausančios stambiai aviakompanijai „All Nippon Airways“, trečiadienį atsiprašė šio keleivio už šį incidentą.

Pigiųjų skrydžių bendrovė „Vanilla Air“, priklausančios stambiai aviakompanijai „All Nippon Airways“, trečiadienį atsiprašė šio keleivio už šį incidentą.

„Atsiprašome, kad sukėlėme jam tokių sunkumų“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas kompanijos atstovas. Jo teigimu, vėliau „Vanilla Air“ pareikalavo, kad tame oro uoste būtų įrengtas keltuvas neįgaliems keleiviams.

Ši bendrovė anksčiau neskraidindavo iš Amamio oro uosto keleivių, negalinčių užlipti trapu, nes juos mėginti užnešti į lėktuvą kitam žmogui būtų pernelyg pavojinga, sakė aviakompanijos atstovas.

Dažnai po užsienį keliaujantis H.Kijima televizijai „Nippon TV“ trečiadienį sakė, kad „nustebo“, kai „Vanilla Air“ darbuotojai jam pasakė, kad jis negalės skristi, jei pats neįveiks laiptelių iki lėktuvo.

„Pamaniau: ar oro uosto darbuotojai patys nepagalvojo, kad toks reikalavimas yra netinkamas“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius