Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijoje per antrą pūgą žuvusiųjų skaičius padidėjo iki 23, įstrigo tūkstančiai keleivių

Japonijai antradienį stengiantis išsivaduoti iš antros per vieną savaitę pūgos atnešto sniego, dėl užpustytų kelių yra įstrigę tūkstančiai keliautojų, o žuvusių žmonių skaičius padidėjo iki 23.
Sniegas Tokijuje
Sniegas Tokijuje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šv.Valentino dienos pūgai kai kuriose centrinės Japonijos vietose supusčius daugiau kaip metrą sniego, buvo sustabdytas traukinių eismas, sutriko skrydžiai, sulėtėjo gamyba kai kuriose Japonijos automobilių gamyklose. Sostinėje rekordiškai daug sniego iškrito jau antrą savaitgalį iš eilės.

Per pūgą centrinėje Jamanašio prefektūroje iškrito daugiau kaip 1,1 m sniego – daugiausia per daugiau kaip šimtmetį, kai vykdomi stebėjimai. Kiek mažiau sniego iškrito didelėse rytinio ir šiaurinio Japonijos regionų dalyse.

Sostinėje Tokijuje iškrito 27 cm sniego.

Iki antradienio šalyje žuvo mažiausiai 23 žmonės, kai kurie jų – per eismo nelaimes ar nuo stogų ant jų nukritus sniegui.

Keli žmonės mirė sniege įstrigusiose mašinose, greičiausiai – apsinuodiję anglies viendeginiu, nes paliko veikiančius variklius, kad nesušaltų.

Per audros piką tūkstančiai namų liko be elektros, buvo atšaukta šimtai skrydžių. Sutriko traukinių eismas, buvo uždaryti greitkeliai, kai kuriose pagrindinėse šalies arterijose automobiliai buvo įstrigę kelias dienas.

„Toyota Motor Corp“ antradienį atnaujino darbą trijose savo gamyklose centrinėje Japonijoje, kurios pirmadienį buvo sustabdytos dėl dalių tiekimo sutrikimų, tačiau perspektyvos nebuvo aiškios kitoje „Toyota“ gamykloje. Kiti automobilių gamintojai patyrė panašių sutrikimų.

Kaimyninėje Pietų Korėjoje pirmadienį Kjongdžu mieste šalies pietuose žuvo 10 žmonių, dalyvavusių vakarėlyje universiteto pirmakursiams, – neatlaikęs sniego svorio sugriuvo pastatas viename kalnų kurorte, kur vyko ta šventė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius