-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijoje po žemės drebėjimo perspėjama dėl galimų elektros tiekimo trikdžių

Japonijos vyriausybė antradienį įspėjo, kad Tokijuje ir aplinkiniuose regionuose galimi dideli elektros energijos tiekimo sutrikimai, nes elektrinėms, praėjusią savaitę apgadintoms per stiprų žemės drebėjimą, sunku patenkinti dėl staigaus atšalimo išaugusią paklausą.
Japonija
Japonija / 123RF.com nuotr.

Naktį į antradienį vyriausybė pirmą kartą sostinėje ir kituose regionuose paskelbė skubų įspėjimą, kad elektros tiekimas gali nutrūkti. Ši žinia buvo pranešta po drebėjimo vis dar neveikiant kelioms šiluminėms elektrinėms.

Pramonės ministerija paragino žmones antradienį taupyti energiją, tačiau dėl protarpiais krentančio sniego ir neįprastai žemos temperatūros sostinėje paklausa išliko didelė.

„Mums pavyko sutaupyti tik apie 1,5 mln. kilovatų energijos, o tai yra 2–3,5 mln. kilovatų mažiau nei planuota“, – perspėjo Japonijos ekonomikos, prekybos ir pramonės ministras Koichi Hagiuda.

„Jei taip bus ir toliau, deja, priartėsime prie situacijos, kai turėsime, kaip ir žemės drebėjimo dieną, dideliu mastu nutraukti elektros energijos tiekimą, kad išvengtume visiško elektros tiekimo nutrūkimo“, – pridūrė ministras.

Manoma, kad ši krizė yra sudėtingiausia elektros energijos tiekimo situacija Tokijo regione nuo 2011 metų kovo. Tuomet buvo dirbtinai išjungiamas elektros tiekimas, požeminių smūgių sukeltam cunamiui apgadinus Fukušimos atominę elektrinę ir privertus uždaryti kitus branduolinius objektus.

Dabartinį energijos tiekimo trūkumą iš dalies nulėmė praėjusią savaitę prie Japonijos šiaurės rytinių krantų įvykęs galingas 7,4 balo žemės drebėjimas. Jo metu žuvo mažiausiai du žmonės, taip pat buvo apgadintos kelios šiluminės elektrinės.

Šiuo metu dėl katilų, transformatorių ir turbinų gedimų išjungtos šešios elektrinės, naujienų agentūrai AFP pranešė pramonės ministerijos pareigūnas.

Anot jo, kai kurių elektrinių darbas turėtų atsinaujinti iki kovo pabaigos, tačiau kitų jėgainių remontas gali užtrukti kelis mėnesius.

Su tiekimo problemomis šalis susidūrė Tokijuje termometrų stulpeliams nukritus iki 2 laipsnių pagal Celsijų – tai neįprastai žema temperatūra šiuo metų laiku, ji yra gerokai žemesnė nei buvo pastarosiomis savaitėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius