Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 16 /14:57

Japonijoje dėl taifūno ir žemės nuošliaužų žuvo 17 žmonių, dar 50 dingo

Japonijoje taifūnas trečiadienį sukėlė žmonių gyvybių nusinešusių žemės nuošliaužų, taip pat siaubė Ramiojo vandenyno pakrantę, priversdamas atšaukti šimtus skrydžių ir rytinio piko valandą sutrikdydamas transportą Tokijuje.
Žemės nuošliaužos padariniai Japonijoje
Žemės nuošliaužos padariniai Japonijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Japonijoje taifūnas trečiadienį sukėlė žmonių gyvybių nusinešusių žemės nuošliaužų, taip pat siaubė Ramiojo vandenyno pakrantę, priversdamas atšaukti šimtus skrydžių ir rytinio piko valandą sutrikdydamas transportą Tokijuje.

Pranešta apie mažiausiai 17 žuvusių žmonių ir beveik 50 dingusiųjų.

Labiausiai nuo taifūno „Wipha“ nukentėjo Idzu Ošimos sala, esanti maždaug 120 km į pietus nuo Tokijo. Ten gelbėtojai surado 16 lavonų, kurių daugumą buvo palaidojusios žemės nuošliaužos, sakė policijos ir municipaliteto pareigūnai. Buvo sunaikinti dešimtys namų, dingo maždaug 45 žmonės.

Tuo tarpu Tokijuje viena moteris žuvo įkritusi į upę, kuri jos kūną išmetė už 10 km pasroviui Jokohamos link. Vienoje pagrindinių Japonijos salų, Honšiū, dingo du šeštaklasiai ir dar vienas žmogus.

Sugriauta ar apgriauta daugiau kaip 350 namų, 283 iš jų – Idzu Ošimoje.

Taifūno, kuris liko prie pakrantės virš Ramiojo vandenyno, vėjo greitis siekė 126 km per val., o gūsių – iki 180 km per valandą. Trečiadienį vakare jis susilpnėjo iki atogrąžų audros ir juda į šiaurės rytus, nuo Japonijos Hokaido salos.

Per 24 val. iki trečiadienio ryto Idzu Ošimoje iškrito daugiau kaip 80 cm kritulių – daugiausiai nuo 1991 metų, kai buvo pradėti registruoti tokie duomenys.

Ypač smarki liūtis buvo prieš aušrą, kai „nieko negalėjai nei matyti, nei girdėti“, sakė vienas Japonijos meteorologijos agentūros pareigūnas.

Idzu Ošima yra didžiausia sala Idzu salų grandinėje į pietvakarius nuo Tokijo. Joje yra vienas aktyviausių šalies ugnikalnių – Mihara. Šioje saloje, kuri iš Tokijo pasiekiama keltu, gyvena apie 8,2 tūkst. žmonių ir auginama daug kamelijų.

Premjeras Shinzo Abe, trečiadienį kalbėdamas parlamente, pažadėjo padaryti visa, kas įmanoma, kad būtų išgelbėti dingusieji ir suteikta pagelba nukentėjusiesiems. Jis pridūrė, kad bus stengiamasi kiek galima greičiau atkurti infrastruktūrą ir visuomeninių paslaugų teikimą. Į salą buvo atsiųsti japonų kariai ir Tokijo „hipergelbėjimo“ pajėgų policininkai su gelbėtojų šunimis.

Tuo tarpu toliau šiaurėje esančią avarijos ištiktą Fukušimos atominę jėgainę valdanti bendrovė pranešė išleidusi dalį lietaus vandens, susikaupusio tarp apsauginių pylimų, tačiau nurodė, kad spinduliuotės lygis neviršija saugumo normų.

Bendrovė TEPCO nepranešė apie jokią žalą jėgainei, kurios komplekse įrengtuose rezervuaruose laikoma tūkstančiai tonų radioaktyviomis medžiagomis užteršto vandens, kuris buvo panaudotas sugedusiems reaktoriams aušinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius