-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Japonijos ekskursijų laivo katastrofos aukų skaičius išaugo iki 11

Japonijos pareigūnams pirmadienį patvirtinus, kad per savaitgalį įvykusią ekskursijų laivo katastrofą žuvo vaikas, šios tragedijos aukų skaičius padidėjo iki mažiausiai vienuolikos, gelbėtojams tęsiant dingusių žmonių paiešką.
Laivo paieška Japonijoje
Laivo paieška Japonijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Turistiniu laivo „Kazu 1“ plaukė 24 keleiviai, įskaitant du vaikus, ir du įgulos nariai. Įgula pasiuntė nelaimės signalą šeštadienio popietę, kai į laivą prie atokaus Japonijos Hokaido regiono šiaurės rytinio pakraščio ėmė sunktis vanduo.

Iki sekmadienio pavakarės buvo surasta dešimt lavonų. Pakrančių apsaugos tarnyba pranešė, kad naktį iš vandens buvo ištrauktas vaikas, kurio mirtis konstatuota pirmadienį ryte.

„Kazu 1“ pasiuntė nelaimės signalą būdamas prie Širetoko pusiasalio. Buvo nedelsiant pradėta paieškos ir gelbėjimo operacija, bet dėl vietovės atokumo ir prastų sąlygų prireikė kelių valandų, kol į nelaimės vietą atvyko pakrančių apsaugos laivai ir sraigtasparniai.

Skelbta, kad visi laive buvę žmonės dėvėjo gelbėjimosi liemenes, tačiau dėl žemos temperatūros regione viltys juos išgelbėti greitai ėmė blėsti. Manoma, kad vandens temperatūra siekė 2–3 laipsnius pagal Celsijų.

Šeštadienio rytą laivas išplaukė į ekskursiją po Širetoko pusiasalį, kuris garsėja reta laukine augalija ir gyvūnija ir yra įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.

Ekskursija vyko nepaisant didelio vėjo ir bangų, dėl kurių, kaip pranešama, net kai kurie vietos žvejybos laivai buvo priversti grįžti į krantą.

Prie paieškos operacijos prisijungė vietos policija ir Japonijos savigynos pajėgos. Vietos žiniasklaida pranešė, kad kūnų buvo rasta ir vandenyje, ir ant kranto.

Susisiekimo ministerija nusiuntė pareigūnus į „Kazu 1“ valdančią bendrovę, kad jie nustatytų, ar buvo laikomasi saugumo rekomendacijų, ir ištirtų nelaimės priežastis, naujienų agentūrai AFP sakė ministerijos atstovas spaudai.

Paieškos ir gelbėjimo operacijai trukdė didelis vėjas ir bangos, todėl pirmieji laivai nelaimės vietą pasiekė tik praėjus daugiau kaip keturioms valandoms po to, kai buvo gautas nelaimės signalas, sakė vyriausybės atstovas.

Arčiausiai nelaimės vietos buvęs orlaivis tuo metu vykdė patruliavimą ir turėjo grįžti pasipildyti degalų ir paimti narus, todėl irgi vėlavo atskubėti į pagalbą, pridūrė jis.

„Meldžiu, kad būtų saugūs“

Nelaimės aukų tapatybė dar nenustatyta, tačiau pareigūnai sakė, kad tarp žuvusiųjų, be vaiko, yra septyni vyrai ir trys moterys.

Vyras, kurio tėvai ir brolis plaukė „Kazu 1“, laikraščiui „Mainichi Shimbun“ sakė pats padovanojęs jiems šią ekskursiją.

„Galbūt jie vis dar yra lediniame vandenyje, bet aš meldžiu, kad jie būtų saugūs“, – sakė jis laikraščiui.

„Noriu kuo greičiau išsiaiškinti, kas jiems nutiko, bet nežinau, ką daryti“, – pridūrė vyras.

Kito laivu plaukusio 22 metų vaikino tėvas pasakojo, kad sūnus į kelionę leidosi su savo mergina ir ketino jai pasipiršti.

„Sužinojau, kad mano sūnus pasiėmė žiedą ir ketino kelionės metu padaryti jai staigmeną ir pasipiršti“, – vietos transliuotojui „Hokkaido Broadcasting“ sakė Tsuyoshi Suzuki.

„Praėjusį vakarą kalbėjausi su jos tėvais, visi verkėme. Kalbėjomės apie tai, jog labai tikimės, kad jie yra drauge“, – sakė jis.

„Žinau, kad vilties nėra, bet noriu, kad jie būtų rasti kartu“, – pridūrė vyras.

Pernai birželį „Kazu I“ su 21 keleiviu ir dviem įgulos nariais buvo užplaukęs ant seklumos. Tąsyk laivas sugebėjo pats išplaukti ir grįžo į uostą, tačiau policija jo kapitono atžvilgiu pradėjo tyrimą dėl pavojaus eismui sukėlimo dėl aplaidumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius